Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

POMOC FARNOSTIAM NA JUŽNEJ MORAVE POSTIHNUTÝM NIČIVÝM TORNÁDOM

zbierka (231 x 154)Milí priatelia, isto ste zaregistrovali tragédiu, ktorá postihla niektoré obce na južnej Morave vplyvom ničivého tornáda.

V jednej farnosti na kostole odnieslo strechu a v druhej farnosti Hrušky tornádo strhlo strechu kostola a zrútila sa veža.

zbierka 1

Foto: Jakub Plíhal

Farská rada Slovenskej katolíckej misie rozhodla, že sa poskytne pomoc farnostiam a ich objektom, ktoré boli rovnako postihnuté touto ničivou živelnou silou.

Z doteraz venovaných príspevkov Slovenskej katolíckej misii v Londýne poskytneme týmto farnostiam 5% z doteraz vyzbieraných prostriedkov v tomto roku a uložených na účte SCM.

V nedeľu 4.7.2021 (čiže dnes) na slávnosť sv. Cyrila a Metoda po svätej omši sa bude konať aj druhá zbierka na tento účel.

Je možné prispieť na tento účel aj platbou na účet SCM s poznámkou MORAVA (aby sme vedeli identifikovať úmysel darcu) do 11.7.2021.

Odpoveď