Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

VYSIELANIE TV LUX – 100. výročie vysviacky prvých slovenských biskupov

Slovenskí biskupi_renamed_21348Pri príležitosti 100. výročia vysviacky prvých slovenských biskupov 13. februára 1921 v Nitre, bude v nedeľu 14. februára 2021 v kostole sv. Ladislava v Nitre o 11,00 hod. celebrovať slávnostnú sv. omšu nitriansky diecézny biskup Mons. Viliam Judák. V závere slávnosti bude odhalená a požehnaná pamätná tabuľa na priečelí chrámu, ktorá bola doplnená o bronzové reliéfy pripomínajúce túto udalosť.

Vzhľadom k tomu, že na liturgickej slávnosti sa pre protipandemické opatrenia nemôže zúčastniť verejnosť, V priamom prenose ju bude možné sledovať prostredníctvom vysielania TV LUX so začiatkom prenosu o 11,00 hod.

Všetkých srdečne pozývame, aby sa prostredníctvom televíznych obrazoviek duchovnej pripojili k tomuto liturgickému sláveniu a pripomenuli si tak historickú udalosť, ktorá mala mimoriadny význam v dejinách Cirkvi na Slovensku.

Tabula_biskupi

Odpoveď