Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

PREDNÁŠKA O ŽENÁCH V NÚDZI PRI TEHOTENSTVE A OCHRANE POČATÉHO ŽIVOTA PRED INTERUPCIOU

Picture2> Raz som prijala SMS od istej krásnej mladej ženy, ktorá mi počas mojej pracovnej doby začala zúfalo posielať správy v takej rýchlosti, že som ich nestíhala čítať.
Zdôverila sa mi v nich, že je opäť tehotná a že manželovi o tom nepovedala, pretože nechce, aby ju opäť donútil ísť k potratu.
O niekoľko hodín sme už spoločne boli na ceste do krízového centra pre tehotné ženy,  kde mladú mamičku prevzali do svojej starostlivosti citliví pracovníci, ktorých prístup mladú mamičku uistil v tom, že ona i jej dieťatko sú v bezpečí a že je obklopená ľuďmi, ktorí sú tu pre ňu teraz. A tiež aj po narodení dieťatka.

> Toto je len jeden prípad mnohých žien, no i otcov, s ktorými som sa osobne mala možnosť zoznámiť za posledné 2 roky môjho pôsobenia v organizácii Good Counsel Network.

> Stretli ste sa už i vy vo svojom okolí s niečím podobným? Zažili ste, že sa vám niektorá z vám blízkych osôb, možno kamarátka, kolegyňa, možno sestra, zdôverila, že je tehotná? Možno je slobodná, možno sa obáva rizika postihnutia svojho dieťaťa, možno urobila hlúpu chybu, jednu jedinú chybu, keď sa pohádala s manželom a teraz nevie, či otcom dieťatka je on?

> Možno sa vám stalo, že ste sa o najväčšej kríze života blízkej osoby dozvedeli až po tom, keď už na záchranu života jej počatého dieťatka bolo neskoro. Možno ste jediní, kto vie, čo je príčinou jej ťažkých depresií a to, že trpí popotratovým syndrómom.

> Aká je realita potratov? Ktorá bola prvá krajina vo svete, ktorá začiatkom 20. storočia zlegalizovala potraty, ktoré príchodom kresťanstva po dobu takmer dvoch tisíc rokov legálne nikde neexistovali? Je 42 miliónov umelo ukončených tehotenstiev ročne vo svete málo al. veľa? Čo sa deje vo vnútri ženy, ktorá sa cíti zúfalá, osamotená a nevie, či sa môže niekomu zdôveriť? Dá sa po potrate žiť ako predtým? Čo sa deje po potrate so ženou, kt. sa preňho ‘rozhodla’ po počatí znásilnením? Život každej z nás, rovnako, ako aj otcov nenarodených detí, sa v okamihu ich počatia navždy a nenávratne mení. Kam sa môžete obrátiť, ak neviete kam nasmerovať osobu, ktorá potrebuje pomoc, no nevie, kde ju hľadať? Vtedy, keď viete o niekom zasiahnutým traumou potratu? Čo vtedy, ak ste otec, ktorý nevie, ako zabrániť žene, ktorá nevie prijať vaše dieťa?

> Srdečne vás pozývame na prednášku, na ktorej sa spoločne budeme môcť zamyslieť nielen nad týmito, ale i otázkami týkajúcimi sa danej tematiky, ktoré zaujímajú vás.

> Príďte dňa 18. februára 2018 o 2.30 pm do Church Hall v kostole Our Lady of La Salette and St Joseph na 14 Melior Street, London, SE1 3QP, kde vám budú poskytnuté údaje, informácie a rady, prípadne aj osobná konzultácia.

Tešíme sa na vás.

Andrea Orthová
Poradca v tehotenstve pre katolícku pro-life organizáciu Good Counsel Network v Londýne

Odpoveď