Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

ÚSPEŠNÝ ADVENTNÝ BAZÁR

V nedeľu 10.12.2017 Slovenská katolícka misia (SCM) v Londýne pod vedením Farskej rady pripravila 2. ročník akcie “Adventný bazár”, a to veľmi úspešne.

Aj keď sme sa skoro ráno prebudili do studeného zasneženého Londýna, kalamitný stav nijako neohrozil nadšených pomocníkov, ktorí sa s chuťou tešili pomáhať pri príprave adventných trhov na spríjemnenie adventnej atmosféry pre všetkých.

V ponuke sa objavili rôzne ručné výrobky, pohľadnice, obrazy, kalendáre, háčkované vianočné ozdoby, tradičné slovenské perníčky napečené šikovnými cukrármi z misie (Martinka, Radim a Andrejka), ako aj zároveň kopec hračiek, oblečenia, kabeliek, topánok, knihy, DVD, sviečky a mnohých ďalších veci do domácnosti, či už na praktické použitie alebo s účelom potešiť niekoho blízkeho vianočným darčekom. To všetko bolo darované skvelými farníkmi našej misie. Stoly boli úplne plné a na výber naozaj nebolo málo. Všetci pomocnáci boli zaneprázdnení po celý deň.

Tohtoročnú atmosféru, okrem vianočných kolied, spríjemnila aj vianočná záhorácka kapustnica a ak ste doteraz neuhádli tu zázračnú ingredienciu, ktorú mimochodom v UK nie je zohnať len tak ľahko, tak Vám to teraz prezradíme: boli to sušené borievky :-) Recept vám s radosťou poskytne Tomáš, ktorý okrem borievok pozháňal aj skoro ako slovensky chlebík a klobásky, no len totiž z “poľského sklepu” :-)

Týmto sa chceme poďakovať usilovným pomocníkom, ktorých neodradila žiadna ranná kalamita: Danielka, Majka, Juraj, Martinka, Klaudia, Graciana, Lewis, Tomáš, Peter, Zuzka, Andrejka, Silvia, Helenka, Janko a naši fotografi: Michal a Andrejka, ako aj všetkým anonymným dobrovoľníkom, ktorí darovali veci na túto akciu.

Poďakovanie patri aj všetkým zúčastneným, ktorí, či už nakúpili nejaké darčeky alebo spolu strávili prijemné chvíle pri tradičnej kapustnici a potešili sa vzájomným rozhovorom, či spevom slovenských kolied.

Dokopy sa vyzbieralo £450 libier. SCM veľmi pekne ďakuje všetkým zúčastneným za podporu jej činnosti. Veci ktoré sa nepredali, budú darované anglickej charite Oxfam na ich celosvetové účely a potreby.

Prajeme požehnané Vianoce!

Vaša/Naša SCM Londýn                                                         11.december 2017

 

Fotografie z akcie nájdete na priloženej webstránke.

Odpoveď