Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

OZNAMY NA 6. VEĽKONOČNÚ NEDEĽU „A“ / 21. – 28. 05. 2017/

DVERE kostola Our Lady of La Salette_2

  1. Liturgický kalendár:
Deň týždňa Liturgický sviatok Liturgický stupeň slávenia
pondelok veľkonočná féria  
utorok veľkonočná féria  
streda vigília Nanebovstúpenia Pána slávnosť
štvrtok Nanebovstúpenie Pána slávnosť
piatok Sv. Filipa Neriho, kňaza spomienka
sobota veľkonočná féria  
nedeľa 7.veľkonočná nedeľa  

2. Sväté omše tento týždeň:

deň týždňa čas v jazyku
pondelok    
utorok    
streda 19.30 slovensky
štvrtok    
piatok 19.00 anglicky spoločne s anglickou farnosťou
sobota    
nedeľa 13.00    

19.30            

slovensko-česky

slovensky

3. Úmysly Apoštolátu modlitby na mesiac máj:

Všeobecný Prosme, aby kresťania v Afrike podľa vzoru milosrdného Ježiša vydávali svedectvo o zmierení, spravodlivosti a pokoji.
Úmysel KBS Aby každá kresťanská rodina bola verná sviatosti manželstva a pestovala hodnoty lásky a spoločenstva.

!!! ZRUŠENIE NIEKTORÝCH SV. OMŠÍ !!!

Pre úlohy a povinnosti, ktorými je poverený duchovný správca SCM v Londýne, a tiež pre neprítomnsoť domáceho anglického kňaza vo farnosti, budú zrušené všetky programy, spovedanie a sv. omše v nasledovné dni:
streda – 7. júna 2017
 

SLÁVNOSŤ 1. SVÄTÉHO PRIJÍMANIA

V nedeľu 28. mája 2017 o 13.00 hod. sa bude v našej misii sláviť slávnosť 1.sv.prijímania. Prvýkrát vo svojom živote prijmú eucharistického Spasiteľa 4 dievčatá.
Po niekoľko mesačnej príprave nastáva ten čas, kedy budú môcť, poznajúc Krista a jeho dielo, prijať ho vo sviatosti Oltárnej – v hostii.
Túto radosť bude prežívať celá Slovenská katolícka misia v Londýne, ako jej dielo jednoty a spolupatričnosti, ako dielo svedectva o Kristovi a jeho spásonosného diela. Ako dielo viery a božej milosti v rodinách detí a spoločenstva zoskupeného okolo Cirkvi, kňaza a SCM.

VEČER MODLITIEB A CHVÁL

Drahí priatelia! Blížia sa Turíce, kedy si pripomíname zoslanie Ducha Svätého, a my ho chceme očakávať s radostným srdcom a piesňou chvály na perách.
Srdečne vás pozývame 24. mája o 19.30 na sv. omšu a na Večer modlitieb a chvál, kde okrem piesní odzneje aj slovo americkej evanjelizátorky Glorie Gray.
Táto skromná žena už niekoľko rokov navštevuje Slovensko, aby šírila evanjelium a v Rómskych komunitách viedla duchovné obnovy.
Na niekoľko dní zavíta aj do nášho spoločenstva, preto si nenechajte ujsť príležitosť vypočuť si ako Duch Svätý pôsobí v jej živote! Tešíme sa na vás!                         SCM Worship Team

PROSBA

Milí farníci, SCM by veľmi ocenila, ak by tí, ktorí majú možnosť, poskytli kopírovací papier pre potreby tlače. Svoj dar môžete priniesť do kancelárie SCM. Ďakujeme!

DIVADELNÉ PREDSTAVENIE

Slovenské divadlo v Londýne vás opäť pozýva na svoje nové predstavenie Akadémia pre ženy, ktoré sa uskutoční v nedeľu 21. mája 2017 o 5pm v anglickom a o 7pm v slovenskom jazyku v Camden People´s Theatre pri Warren Street. Lístky si môžete zaobstarať na stránke divadla: www.cptheatre.co.uk, kliknutím na správny dátum.

 

Odpoveď