Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

OZNAMY NA 4. PÔSTNU NEDEĽU „A“ / 26. 03. – 02. 04. 2017/

DVERE kostola Our Lady of La Salette_2

  1. Liturgický kalendár:
Deň týždňa Liturgický sviatok Liturgický stupeň slávenia
pondelok pôstna féria
utorok pôstna féria
streda pôstna féria
štvrtok pôstna féria
piatok pôstna féria
sobota pôstna féria
nedeľa 5.pôstna nedeľa

 

  1. Sväté omše tento týždeň:
deň týždňa čas v jazyku
pondelok
utorok    
streda 19.30 slovensky
štvrtok    
piatok 19.00 anglicky spoločne s anglickou farnosťou
sobota    
nedeľa 13.00  

19.30                   

slovensko-česky

slovensky

 

  1. Úmysly Apoštolátu modlitby na mesiac marec:
Všeobecný Prosme, aby celá Cirkev podporovala prenasledovaných kresťanov modlitbou i materiálnou pomocou.
Úmysel KBS Aby sme chápali dôležitosť odpúšťania a zmierenia a sami ho uskutočňovali v medziľudských vzťahoch.

 

SCM DÁVA DO POZORNOSTI:

4. Pozývame všetkých návštevníkov SCM, aby sa aktívne zapojili do pôstneho obdobia. Pravidelné krížové cesty sú starobylým alebo mimoriadne osvedčeným spôsobom uvažovať nad utrpením Ježiš Krista, nášho Pána. Je to forma, ktorú Cirkev ponúka ako nástroj na dosiahnutie intenzívnejšieho a hlbšieho prežívania pôstu a pokánia pre svoje prehĺbenie viery a nasledovanie Božieho Syna.
V sakristii kostola je možné zapísať sa do zoznamu na vedenie krížovej cesty počas celého pôstneho obdobia na jednotlivé piatky a nedele.

5. Pozývame všetky dobré duše k pohybu ducha a tela, teda k skutkom milosrdenstva v podobe podania pomocnej ruky pri upratovaní nášho kostola dňa 31. marca 2017 po večernej svätej omši o 19.30 hod. Súčasťou príprav na slávenie veľkonočných sviatkov je v prvom rade upratanie v duši a tiež úprava bohoslužobného priestoru, kde si budeme pripomínať Kristovu veľkonočné obetu a jeho Zmŕtvychvstanie. KAŽDÁ POMOCNÁ RUKA JE ŽIADANÁ A VÍTANÁ.

6. Slovenské divadlo v Londýne vás pozýva na premiéru divadelnej hry Akadémia pre ženy, ktorá sa uskutoční 9. apríla, na Kvetnú nedeľu o 4pm v Ravensfield Theatre v Hendon-e. Témou hry je utrpenie žien v prostitúcii a kritika ľahostajného postoja spoločnosti k problému obchodovania s ľudským telom.
Stručne o deji: Joe a Lisa, dvaja obchodníci v štáte Nevada, si založia kurióznu Akadémiu pre ženy. Chcú zachraňovať ženy zapletené do pouličnej prostitúcie. Ich projekt je možný vďaka tomu, že v danom americkom kraji je prostitúcia legálna. Čo sa však skutočne odohráva za stenami akadémie, ostane pred verejnosťou zatajené.
V hre vystupujú štyria herci,trvá 55 minút a premiéra sa uskutoční v slovenskom a sčasti aj v českom jazyku. Srdečne pozývame všetkých skalných aj nových divákov. Lístky si môžete zakúpiť u Juliany po obednej sv. omši alebo zarezervovať na adrese slovaktheatreinlondon@gmail.com. Cena lístka je 10 libier, pre študentov 5 libier. Počet miest je limitovaný, preto odporúčame zabezpečiť si lístok dopredu.
Adresa podujatia: Ravensfield Theatre, The Middlesex University, The Burroughs, Hendon, London, NW4 4BT
Tešíme sa na vás!

7. SCM má v ponuke:

  • pohľadnice kostola SCM
  • obaly na OYSTER karty
  • veľkonočné pozdravy

O tieto upomienkové, či praktické predmety môžete požiadať dobrovoľníka po svätej omši v Church Hall.

The stone is rolled away from the grave on Easter morning.

Kristus zmŕtvychvstalý_1

Odpoveď