Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

OZNAMY NA 5. NEDEĽU V OBDOBÍ CEZ ROK „A“ / 05. – 12. 02. 2017/

DVERE kostola Our Lady of La Salette_2

  1. Liturgický kalendár:
Deň týždňa Liturgický sviatok Liturgický stupeň slávenia
pondelok sv. Pavla Mikiho a spoločníkov, mučeníkov spomienka
utorok féria
streda féria (sv. Jozefíny Bakhity, panny) ľubovoľná spomienka
štvrtok féria
piatok sv. Školastiky, panny spomienka
sobota Preblahoslavenej Panny Márie Lurdskej ľubovoľná spomienka
nedeľa 6.nedeľa v období cez rok slávnosť
  1. Sväté omše tento týždeň:
deň týždňa čas v jazyku
pondelok
utorok    
streda 19.30 slovensky
štvrtok
piatok 19.00 anglicky spoločne s anglickou farnosťou
sobota    
nedeľa 13.00  

19.30                   

slovensko-česky

slovensky

  1. Úmysly Apoštolátu modlitby na mesiac február:
Všeobecný Prosme, aby všetci, čo sú skúšaní životom, najmä chudobní, utečenci a tí, o ktorých spoločnosť nestojí, našli v našich spoločenstvách prijatie a útechu
Úmysel KBS Aby sme hrozbu fundamentalizmu a extrémizmu premáhali rešpektom, kresťanskou láskou k blížnemu a vzájomným dialógom

SCM DÁVA DO POZORNOSTI:

4. Dňa 11. februára 2017 sa v celej Cirkvi slávi 25. Svetový deň chorých. Spomeňte si na všetkých chorých, venujte modlitbu ako svoj dar nebeskému Otcovi za nich , aby ich posilňoval v ťažkostiach a trápeniach. Ony sa pripájajú ku Kristovej obeti vykúpenia a dopĺňajú tak na mystickom tele Cirkvi to, čo chýba Kristovmu utrpeniu.

5. Deň Modlitby za obete moderného otroctva je krásnou iniciatívou Svätého otca Františka, ktorého túžbou je, aby sa modlitba za obete rozšírila do všetkých miest a regiónov a aby sa aj týmto spôsobom zvyšovalo povedomie o tragickej realite novodobého otroctva.
Za Medzinárodný deň modlitby určil Svätý Otec 8.február, keďže tento deň je dňom liturgickej spomienky na Josephine Bakhitu, otrokyňu zo Sudánu, ktorá bola vyhlásená za svätú.
Ste srdečne pozvaní zúčastniť sa svätej omše, ktorú bude celebrovať kardinál Vincent Nichols, westminsterský arcibiskup.

Dátum:   streda 8. februára 2017
Čas:        sv.omša o 12:30
Adresa:   St Mary’s University, Waldegrave Road, Strawberry Hill, Twickenham, London TW1 4SX

Aj v našom kostole sa bude sláviť tento Deň modlitby, ktorý je spojený s pobožnosťou na úmysel za obete moderného otroctva.

6. Pre priateľov filmového umenia je v piatok 10. februára 2017 pripravený film God´s not Dead 2. Premietať sa bude tradične v Church Hall od 19.45 hod.

7. Pri príležitosti 100. výročia Fatimských zjavení sa dňa 18. februára 2017 o 13:45 hod sa vo Westminsterskej katedrále uskutoční posvätenie sochy Panny Márie Fatimskej. Po posvätení nasleduje svätá omša s obradom znovuzasvätenia Anglicka a Walesu  Nepoškvrnenému Srdcu Panny Márie, ktorú bude celebrovať kardinál Vincent Nichols, westminsterský arcibiskup. Po svätej omši je možnosť uctenia relikvíí Františka a Hyacinty. O 16:00 hodine sa tiež začínajú rozhovory a diskusie, na tématiku Fatimských zjavení. Záujemcovia si musia rezervovať lístok cez internet. Bližšie informácie na web stránke worldfatima-englandwales.org.uk/pdfs/npvs-westminster.pdf
Relikvie Františka a Hyacinty budú vystavené k verejnej úcte vo Westminsterskej katedrále do nedele 19. februára 2017 do 14:30.

Odpoveď