Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

BOLI SME NA DUCHOVNEJ OBNOVE

V dňoch 26. a 27. novembra 2016 sa v našej misii konala duchovná obnova pod vedením redemptoristu, otca Rastislava Dluhého a niekoľkých členov laického spoločenstva Rieka života. Hlavného programu duchovnej obnovy, ktorý bol sústredený na sobotu, sa zúčastnilo asi 80 ľudí.
Dopoludňajší blok začal modlitbou, po ktorej nasledovali prednášky a svedectvá, týkajúce sa témy milosrdenstva a osobných skúseností viery nadobudnutých v roku milosrdenstva. Po rozbore knihy Jonáš, so zameraním na Jonášovo odmietanie Božieho milosrdenstva sme si vypočuli svedectvá Aničky, Alžbety, Majky a Jána.
Ďalšia prednáška otca Rasťa priblížila príklady svätcov podľa troch možných spôsobov žitia milosrdenstva, s prepojením na tri hlavné orgány života Cirkvi – martýriu, liturgiu a diakoniu. Popoludní nás k aktívnemu milosrdenstvu hostia povzbudili ukážkou ich vlastných aktivít vo farnosti, kde žijú, a pútavou pobožnosťou “Cesta milosrdenstva”, vybavenou krátkymi videami, zamysleniami a modlitbami – odpoveďami ľudu. Sobotný program bol, ako už tradične, zakončený sv. omšou.
Spolu s nedeľnou kázňou hosťujúceho kňaza R. Dluhého, duchovná obnova vytvorila pre všetkých účastníkov priestor na intenzívne uvažovanie o Božom milosrdenstve, no rovnako umožnila členom misie aj vzájomne sa stretnúť a obnoviť priateľské vzťahy pri dobrom obede. Poďakovanie za prípravu duchovnej obnovy patrí Kristíne Baníkovej a Lenke Vargovej a ich tímu dobrovoľníkov. Najbližšia duchovná obnova v misii sa uskutoční na budúci rok 2017 počas veľkého pôstu.

Odpoveď