Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

OZNAMY NA 28. NEDEĽU V OBDOBÍ CEZ ROK „C“ / 09. – 16. 10. 2016 /

dvere_kostola_our_lady_of_la_salette

  1. Liturgický kalendár:
Deň týždňa Litrugický sviatok Liturgický stupeň slávenia
pondelok Féria  
utorok Féria  
streda Féria  
štvrtok Féria  
piatok Féria  
sobota Sv. Terézie od Ježiša, panny a učiteľky Cirkvi spomienka
nedeľa 29. nedeľa v období cez rok „C“ slávnosť

 

  1. Sväté omše tento týždeň:

 

deň týždňa čas v jazyku
pondelok    
utorok    
streda 19.30 slovensky
štvrtok    
piatok 19.00 anglicky spoločne s anglickou farnosťou
sobota    
nedeľa 13.00                       19.30 slovensko-česky

slovensky

  1. Úmysly Apoštolátu modlitby na mesiac október:
Všeobecný Aby novinári pri vykonávaní svojho povolania boli vždy motivovaní úctou k pravde a silným zmyslom pre etiku
Evanjelizačný Aby Svetový deň misií obnovil vo všetkých kresťanských komunitách radosť a zodpovednosť za ohlasovanie evanjelia
Úmysel KBS Aby sme si uvedomovali svoje kresťanské povolanie byť misionármi v každom prostredí a vo všetkých okolnostiach

SCM DÁVA DO POZORNOSTI:

  1. Dňa 9. októbra 2016 (nedeľa) po svätej omši sa mala uskutočniť prednáška o histórii drotárstva na Slovensku a ukážka tohto remesla. Zo závažných dôvodov sa táto prednáška neuskutoční.
  1. SCM žiada aj toho roku svojich farníkov, ktorí môžu pomôcť pri príprave k sviatostiam (k 1.sv.prijímaniu pre deti a k sviatostiam kresťanskej iniciácie pre dospelých), aby sa prihlásili u duchovného správcu SCM osobne alebo emailom info@scmlondon.org .
  1. SCM by uvítala, ak farníci majú možnosť poskytnúť xeroxový papier pre potreby tlače oznamov a pre služobné účely SCM, aby ich priniesli do kancelárie SCM. ĎAKUJEME!
  1. V mesiaci november (6.11.) prebehnú voľby do Farskej rady. Záujemcovia si môžu nájsť podmienky pre kandidatúru v pripojenom letáku na nástenke kostola.
  2. Drahí priatelia, už v tento piatok 14. októbra 2016 sa v Churdch Hall vedľa kostola uskutoční prvý “Filmový večer”, na ktorý všetkých srdečne pozývame. Začiname po sv. omši o 19.30 hod. Pre tento pilotný pokus sme zvolili film “the Way” (slov. – Cesta). Tento film je príbehom štyroch ľudí, ktorí sa stretnú počas putovania do Santiaga de Compostela, púti známej tiež ako cesta sv. Jakuba. Srdečne vás pozývame.

Fr Tibor Borovský
duchovný správca SCM
Slovakian Chaplain of SCM

Odpoveď