Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

MISIJNÝ KOLÁČ

det sa učia

Misia musí byť záležitosťou srdca. (Sv. Jozef Freinademetz)

Drahí priatelia,

tak ako každý rok, aj tento rok budeme sláviť Misijnú nedeľu a to už 23. októbra 2016. Zároveň sa v tento deň po poludňajšej svätej omši uskutoční zbierka pod názvom “Misijný koláč”, ale poďme po poriadku.

Svetový deň modlitieb za misie začal svoju históriu v roku 1926. Odvtedy sa tento deň – teda „Misijná nedeľa“, slávi každý rok na predposlednú nedeľu v mesiaci október. Ako určite viete, sv. Otec vydáva každý rok na tento deň posolstvo, v ktorom povzbudzuje k misijnej horlivosti za šírenie viery.

Pod slovkom „Misie” si väčšina z nás predstaví ľudí v treťom svete, kdesi v Afrike, ako tam behajú bosí, nahí a hladní. Deti na ulici, bez rodičov, bez strechy nad hlavou, ktoré málokedy zažívajú úprimnú lásku a pohladenie. Deti, ktoré sa učia čítať a písať s pomocou misionárov, ktorí sa ich mnohokrát v neľahkých podmienkach snažia aj nakŕmiť a priniesť kúsok svetla do ich životov.

Nie je to akoby paradox v dnešnej dobe?! Nebúri sa v nás niečo, s čím nesúhlasíme?! Nevyvstáva v nás otázka – PREČO?!  Nemáme potrebu pomôcť práve takýmto deťom?!

… veď deti sú naša budúcnosť …

Každý z nás si má čo obliecť, každý máme čo jesť, máme svoje rodiny, priateľov, domov, kam môžeme prísť… Prečo nepomôcť práve tam, kde to potrebujú?!

A tak sme sa trocha “popasovali” s myšlienkou a rozhodli sme sa zorganizovať “Misijný koláč”.

Ako?

Radi by sme oslovili najmä deti spolu s ich rodičmi (ale aj iných ochotných dobrodincov), aby v danú nedeľu učinili obetu a priniesli z domu s láskou upečené koláče, zákusky, alebo rôzne sladkosti (môže byť aj slané pečivo), ktoré bude ocenené symbolickou sumou a s úsmevom ponúknuté nám ostatným. Veríme, že aj takýmto spôsobom sa nám podarí vyzbierať prostriedky, ktoré poputujú v plnej sume na Pápežské misijné diela detí.

A každé dieťa zapojené do tohto projektu si za svoju ochotu a pomoc odnesie domov farebný misijný ruženec.

Priatelia, nebojme sa hľadať Boha a jeho lásku, nebojme sa toho, aby sa Boh stal našou istotou, no zároveň urobme aj my sami niečo preto, aby sme pomohli … napríklad aj finančnou podporou zbierky “Misijný koláč” alebo aj tým, že sa na druhého usmejeme namiesto toho, aby sme ho/ju iba kritizovali, možno tým, že mu/jej/im odpustíme … Ten náš vlastný spôsob poznáme najlepšie. A verte, že možností je veľa.

„Nečakaj na svoj deň, na svoj veľký čin, každá chvíľa sa ti ponúka”

PS: Tí z vás, ktorí sa chcú zapojiť a prispieť koláčom, zákuskom, slaným pečivom, nech sa nahlásia u členov FR, prípadne emailom: slovakcatholicmission@rcdow.org.uk

Odpoveď