Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

OZNAMY NA 26. NEDEĽU V OBDOBÍ CEZ ROK „C“ / 25. 09. – 02. 10. 2016 /

dvere_kostola_our_lady_of_la_salette

  1. Liturgický kalendár:
Deň týždňa Liturgický sviatok Liturgický stupeň slávenia
pondelok Féria  
utorok Sv. Vincenta de Paul, kňaza spomienka
streda Sv. Václava, mučeníka ľubovoľná spomienka
štvrtok sv. Michala, Gabriela a Rafaela, archanjelov sviatok
piatok sv. Hieronyma, kňaza a učiteľa Cirkvi spomienka
sobota sv. Terézie z Lisieux, panny a učiteľky Cirkvi spomienka
nedeľa 27. nedeľa v období cez rok „C“ slávnosť

 

  1. Sväté omše tento týždeň:
deň týždňa čas v jazyku
pondelok    
utorok    
streda 19.30 slovensky
štvrtok    
piatok 19.00 anglicky spoločne s anglickou farnosťou
sobota    
nedeľa 13.00                       19.30 slovensko – česky

slovensky

 

  1. Úmysly Apoštolátu modlitby na mesiac september:
Všeobecný Aby novinári pri vykonávaní svojho povolania boli vždy motivovaní úctou k pravde a silným zmyslom pre etiku
Evanjelizačný Aby Svetový deň misií obnovil vo všetkých kresťanských komunitách radosť a zodpovednosť za ohlasovanie evanjelia
Úmysel KBS Aby sme si uvedomovali svoje kresťanské povolanie byť misionármi v každom prostredí a vo všetkých okolnostiach

SCM DÁVA DO POZORNOSTI:

  1. Dňa 9. októbra 2016 (nedeľa) po svätej omši o 14.30 hod.  sa v našej misii v Church Hall uskutoční prednáška so slovenským drotárom Jurajom Šerikom o histórii drotárstva na Slovensku a ukážka tohto remesla. Všetkých vás srdečne pozývame na toto podujatie.
  1. SCM žiada aj toho roku svojich farníkov, ktorí môžu pomôcť pri príprave k sviatostiam (k 1.sv.prijímaniu pre deti a k sviatostiam kresťanskej iniciácie pre dospelých), aby sa prihlásili u duchovného správcu SCM osobne alebo emailom info@scmlondon.org .
  1. Drahí priatelia, SCM pripravuje nový motivačný kalendár na rok 2017. Pozývame vás k jeho spolutvorbe. Idea SCM je, aby to bol spoločný produkt, kde každý, kto prispeje vhodnou myšlienkou a citátom, môže si nájsť časť svojho príspevku v spoločnom projekte.

Na webstránke SCM www.scmlondon.org je link, kde môžete uviesť rozličné citáty aj s jeho autorom, ktoré sú vám blízke, prípadne sú aj vaším mottom (životným krédom), aby ste zvládali nejaké situácie života alebo zaujímate určitý postoj, či presvedčenie, či sa vám  jednoducho páčia a vnútorne s nimi súhlasíte.
Vyhlasujeme 15 okruhov, z ktorých sa potom vyberie 12 pre každý mesiac kalendárneho roka.
Každý, kto sa chce zúčastniť, môže si kliknúť a otvoriť link na web stránke SCM a tam podľa inštrukcií napísať svoje obľúbené citáty k uvedeným témam.
Prosíme vždy uviesť aj svoje plné meno a emailovú adresu.
Možnosť prispievať je do nedele 2. októbra 2016. Ďakujem vám vopred za spoluprácu.
Tešíme sa na náš spoločný Motivačný kalendár 2017.

Zoznam tém (okruhov) je nasledovný:

  1. Radosť/Úsmev
  2. Obeta/Sebaobetovanie
  3. Pokoj
  4. Viera, nádej, láska
  5. Dôvera
  6. Čestnosť
  7. Odvaha
  8. Večnosť
  9. Trpezlivosť
  10. Oddych
  11. Srdečnosť
  12. Milosrdenstvo
  13. Ľudstvo
  14. Modlitba
  15. Múdrosť

Keďže si vážime váš čas a téma je motivačný kalendár, tak sme sa rozhodli aj vás motivovať a odmeniť vaše úsilie. Zo všetkých prispievateľov vyžrebujeme a odmeníme troch prispievateľov. Všetkým trom vyžrebovaným výhercom bude odslúžená sv. omša na ich úmysel. Ďalšie ceny sú: 1. cena je sada 6 pohárov a fľaša vína; 2.cena je sada 2 pohárov a 2 fľaše piva; a 3.cena je ozdobný pohár. Chceme nájsť najlepšie citáty, ale tiež  chceme podporiť každú snahu zapojiť sa do spoločného diela. Preto vyhrať môže každý, kto prispeje nejakým citátom na spoločný kalendár. Celý zoznam prispievateľov bude uverejnený v závere kalendára.

  1. SCM by uvítala, ak farníci majú možnosť poskytnúť xeroxový papier pre potreby tlače oznamov a pre služobné účely SCM, aby ich priniesli do kancelárie SCM. ĎAKUJEME!
  1. V mesiaci november (6.11.) prebehnú voľby do Farskej rady. Záujemcovia si môžu nájsť podmienky pre kandidatúru v pripojenom letáku na nástenke kostola.
  1. Ako bolo avizované na stretnutiach Farskej rady s členmi SCM v máji t.r., prišiel čas otvoriť Church Hall k užívaniu, ako bolo zvykom pred rekonštrukciou. Nakoľko časť Church Hall sa využíva ako kancelária SCM, kde sú uložené dôležité dokumenty, pohyb v uvedených priestoroch bude obmedzený. Rovnako aj čas používania.
    Na nástenke kostola (vo vstupe) sú pravidlá používania Church Hall. Veríme, že sa príjmu s plným pochopením a rešpektom, aby si všetci mohli užívať čas rozhovorov pri káve, či čaji.
    Miestnosť bude používaná maximálne do 16.00 hod. a stoličky budú k dispozícii pre matky s deťmi, dôchodcov a telesne postihnutých.
    Túto miestnosť používa aj Mannacentre, preto po skončení je potrebné ju upratať a dať do pôvodného stavu. Veľmi dôležitou podmienkou pre otvorenie Church Hall je, že sa nájde dobrovoľník, ktorý sa podujme zostať až do záverečnej (16.00) a upratať miestnosť. Dobrovoľník sa môže prihlásiť u kostolníka Jozefa Pavúka, ktorý ho zaškolí. Dobrovoľník sa musí vždy prihlásiť do piatku pred nedeľou, aby sme mohli zaručiť používanie Church Hall pre všetkých. Od dobrovoľníka sa očakáva, že pripraví miestnosť pred poludňajšou svätou omšou, aby ju členovia SCM mohli použiť po svätej omši a rovnako ju dá na záver do perfektného stavu.

Church Hall bude daná k dispozícii prvýkrát po renovácii k všeobecnému dobru pre účastníkov nedeľnej bohoslužby od nedele 9.10.2016.

Špecificky sa zdôrazňuje, že:

  • je potrebné dodržiavať podmienky používania Church Hall (Health and Safety) – viď nástenka v predsieni kostola
  • v miestnosti nie je dovolené požívať alkoholické nápoje
  • nesmú sa otvárať dvere do átria (do vonkajšieho priestoru)
  • do kuchynky môže vstupovať iba dobrovoľník, ktorý bude mať na starosť upratovanie a obsluhu zariadení
  • dobrovoľník na prípravu a upratanie Church Hall musí byť vopred známy (do piatka pred nedeľou)

Fr Tibor Borovský
duchovný správca SCM
Slovakian Chaplain of SCM

 

Odpoveď