Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

OZNAMY NA 13. NEDEĽU V OBDOBÍ CEZ ROK / 26. 06. – 03. 07. 2016 /

timthumb

  1. Liturgický kalendár:
    Utorok – sv. Ireneja, biskupa a mučeníka – spomienka
    Streda – sv. Petra a Pavla, apoštolov – slávnosť
    Piatok – Návšteva Panny Márie – sviatok
  1. Sväté omše tento týždeň:
    Streda – 7.30 pm
    Piatok – 7.00 pm (sv. omša spoločne s anglickou farnosťou v anglickom jazyku)
    Nedeľa – 1.00 pm
  1. SCM oznamuje, že počnúc nedeľou 22. mája nedeľné večerné sväté omše nebudú až do 1.septembrovej nedele vrátane !!!
  1. Milí priatelia, SCM Ťa pozýva na adoráciu, ktorá sa uskutoční v piatok 1. júla 2016 po svätej omši. Svätá omša začína o 19.00 hod. v kostole SCM Our Lady of La Salette and St. Joseph na 14 Melior Street, London, SE1 3QP. Po jej skončení je od 19.30 hod. priestor pre poklonu pred vystavenou sviatosťou Oltárnou, ktorá je sprevádzaná textami svätého Písma, sprievodnými vysvetľujúcimi meditatívnymi textami a piesňami. Poklona trvá 45 minút.
    Adorácie sa konajú pravidelne vždy v prvý piatok v mesiaci. Príďte a spoločne sa stíšime, budeme adorovať nášho Pána skutočne prítomného v Eucharistii. Budeme si navzájom vyprosovať požehnanie a svetlo pre život. Tešíme sa na vás!
  1. Milí priatelia,
    Slovenská katolícka misia v Londýne Vás v mimoriadnom svätom roku milosrdenstva pozýva putovať k svätej bráne milosrdenstva vo Westminsterskej katedrále v sobotu 2. júla 2016 o 13.00.
    Mimoriadny svätý rok je skutočným „časom milosti“; je to aktuálna výzva na prebudenie svedomia. Svätý Otec František chce, aby všetci veriaci zakúsili blízkosť Boha – Otca a preto vyhlásil široké možnosti získania odpustkov. Prispôsobil podmienky chorým, nevládnym a opusteným, ba i väzňom, pretože Božie milosrdenstvo dokáže premeniť srdce každého človeka.
    V tomto mimoriadnom Svätom roku milosrdenstva máme v každodennom živote prežívať milosrdenstvo, ktoré Otec zosiela na nás od večnosti. Nechajme sa počas tohto jubilea prekvapiť Bohom. On nikdy neprestáva otvárať dvere svojho Srdca dokorán, nikdy nám neprestáva opakovať, že nás má rád a chce sa s nami deliť o svoj život.
    Preto poď, drahý priateľ, preukáž hrdosť na svoju históriu v zachovávaní a upevňovaní dedičstva našich otcov a príď sa spolu s nami povzbudiť ku konaniu skutkov telesného a duchovného milosrdenstva, aby sa nikto v našej blízkosti necítil neprijatý, osamotený a bez lásky.
    Svoju účasť, prosím, potvrďte osobne u členov FR, alebo emailom na:   slovakcatholicmission@rcdow.org.uk
    do 30.6.2016.
    Program nájdete na plagáte na oznamovej tabuli a na webe SCM http://www.scmlondon.org/?p=21754.
  1. Milí priatelia, pozývame vás na slávenie sviatku našich národných patrónov a spolupatrónov Európy svätých Cyrila a Metoda dňa 3. júla 2016 (nedeľa) v kostole Our Lady of La Salette and St. Joseph, na 14 Melior Street v Londýne (SE1 3QP). Slávnostná sv. omša bude o 13.00 hod.
    Svätú omšu bude celebrovať apoštolský nuncius vo Veľkej Británii Mons. Antonio Mennini, arcibiskup Ferentia.
    Prítomní budú aj ďalší hostia: opát benediktínskeho kláštora vo Farnborough Dom Cuthbert Brogan, kňazi zahraničných misií v Londýne, členovia diplomatického zboru vo Veľkej Británii a ďalší hostia.
    Svätá omša a následná recepcia pre pozvaných hostí je tiež prezentáciou krajiny, jej kultúrneho a duchovného dedičstva a bohatstva, aj pri príležitosti začiatku predsedníctva Slovenskej republiky v Rade Európskej únie.
    Príďte, milí krajania a priatelia, osláviť našich vierozvestov a prehĺbiť v sebe dedičstvo našich otcov sv. Cyrila a Metoda – vernosť Bohu, jednotu vo viere a poslušnosť Svätému Otcovi v spoločenstve Cirkvi.​

    Fr Tibor Borovský
    duchovný správca SCM
    Slovakian Chaplain of SCM

Odpoveď