Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

OZNAMY NA 10. NEDEĽU V OBDOBÍ CEZ ROK / 05. – 12. 06. 2016 /

timthumb

  1. Liturgický kalendár:
    Sobota – sv. Barnabáša, apoštola – spomienka
  1. Sv.omše tento týždeň:
    Streda – 7.30 pm
    Piatok – 7.00 pm (sv. omša spoločne s anglickou farnosťou v anglickom jazyku)
    Nedeľa – 1.00 pm
  1. Farská rada SCM v Londýne dáva na vedomie, že ďalšie informovanie priateľov a členov SCM zo strany Farskej rady o činnosti SCM, sa uskutoční v piatok 10. júna 2016 po večernej sv. omši o 19.30 hod.
    Všetci, ktorí majú úprimní záujem vedieť viac o tom, ako misia funguje, na čom pracuje, aké sú jej plány, vízie a potreby, aké sú výdavky a príjmy misie, sú srdečne pozvaní na toto stretnutie.
  1. SCM oznamuje, že počnúc nedeľou 22. mája 2016 nedeľné večerné sväté omše o 7.30 pm nebudú až do 1.septembrovej nedele vrátane !!!
  1. Po svätej omši si môžete zakúpiť v predpredaji vstupenky na vystúpenie ľudovoumeleckého súboru Lúčnica, ktoré sa koná 11. júna 2016 o 7pm v kultúrnom centre Barbican.
    Vstupenky vám poskytne Kristína vzadu pri soche Sedembolestnej Panny Márie.
  1. Milí priatelia,
    Slovenská katolícka misia v Londýne Vás v mimoriadnom Svätom roku Milosrdenstva pozýva putovať k svätej bráne milosrdenstva vo Westminsterskej katedrále v sobotu júla 2016 o 1.00 pm.
    Mimoriadny Svätý rok je skutočným „časom milosti“; je to aktuálna výzva na prebudenie svedomia. Svätý Otec František chce, aby všetci veriaci zakúsili blízkosť Boha – Otca a preto vyhlásil široké možnosti získania odpustkov. Prispôsobil podmienky chorým, nevládnym a opusteným, ba i väzňom, pretože Božie milosrdenstvo dokáže premeniť srdce každého človeka.
    V tomto mimoriadnom Svätom roku Milosrdenstva máme v každodennom živote prežívať milosrdenstvo, ktoré Otec zosiela na nás od večnosti. Nechajme sa počas tohto jubilea prekvapiť Bohom. On nikdy neprestáva otvárať dvere svojho Srdca dokorán, nikdy nám neprestáva opakovať, že nás má rád a chce sa s nami deliť o svoj život.
    Preto poď, drahý priateľ, preukáž hrdosť na svoju históriu v zachovávaní a upevňovaní dedičstva našich otcov, a príď sa spolu s nami povzbudiť ku konaniu skutkov telesného a duchovného milosrdenstva, aby sa nikto v našej blízkosti necítil neprijatý, osamotený a bez lásky.
    Svoju účasť, prosím, potvrďte osobne u členov FR, alebo emailom na:   slovakcatholicmission@rcdow.org.uk

Program nájdete na plagáte na oznamovej tabuli a na webe SCM.
12.45 pm – stretnutie pred katedrálou
1.00 pm – otvorenie, po ktorom nasleduje vysvetlenie zastavení pripravených v katedrále k našej orientácii ako vstúpiť do Svätej brány a prežívať Cestu milosrdenstva v slovenčine /vrátane modlitieb a piesní s gitarou/
2.00 pm – Korunka Božieho milosrdenstva  v kaplnke P. Márie
2.30 pm – príprava k sv. omši
2.45 pm – sv. omša v slovenčine v krypte
3.45 pm – odchod z katedrály

  1. Milí priatelia, pozývame vás na slávenie sviatku našich národných patrónov a patrónov Európy svätých Cyrila a Metoda dňa júla 2016 (nedeľa). Svätú omšu bude celebrovať apoštolský nuncius vo Veľkej Británii Mons. Antonio Mennini, arcibiskup Ferentia. Prítomní budú aj ďalší hostia: Opát kláštora z Farnborough Dom Cuthbert Brogan, kňazi zahraničných misií, členovia diplomatického zboru vo Veľkej Británii.
    Slávnostná sv. omša bude o 13.00 hod. ako zvyčajne.

    Fr Tibor Borovský
    duchovný správca SCM
    Slovakian Chaplain of SCM

Od 1. adventnej nedele roku 2014 je spustená registrácia členov misie. Prečo je vhodné, správne a potrebné sa registrovať, sa môžete dočítať na webstránke SCM alebo v letáku SCM, ktorý je priložený v obálke. Registrovať sa môžete online cez webstránku SCM alebo prostredníctvom registračných formulárov, ktoré sú v obálkach na stolíku vzadu v kostole (Odovzdať vyplnené formuláre je možno iba týmto členom Farskej rady!!!!).
O radu pri vyplňovaní sa môžete obrátiť na členov Finančnej komisie Farskej rady (Jarka Antoničová, Mirka Hanáková, Jožko Pavúk).

Odpoveď