Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

OZNAMY NA 6. VEĽKONOČNÚ NEDEĽU / 01. – 08. 05. 2016 /

timthumb1.      Liturgický kalendár:
Pondelok – sv. Atanáza, biskupa a učiteľa Cirkvi – sviatok
Utorok – sv. Filipa a Jakuba, apoštolov – sviatok
Streda – vigília slávnosti Nanebovstúpenia Pána
Nedeľa – Nanebovstúpenie Pána – slávnosť

2.      Sv. omše tento týždeň:
Streda – 7.30 pm
Piatok – 7.00 pm (sv. omša spoločne s anglickou farnosťou v anglickom jazyku)
Nedeľa – 1.00 pm a 7.30 pm

3.      SCM hľadá:
a. grafického dizajnéra pre vytvorenie bannerov, brožúr a plagátov pre SCM.
b. moderátorov na kvízy
c. manažérov pre bazár
d. manažéra pre internetové aktivity (predajca, nákupca)
e. organizátora podujatí pre MDD
Ochotní dobrovoľníci a znalci sa môžu ohlásiť u správcu misie.

4.      Organizátori aprílovej tanečnej zábavy pod vedením p. Vierky a jej skupiny venovali na potreby misie 70,-GBP. V mene všetkých členov SCM im vyslovujem poďakovanie za podporu SCM.

5.      V pondelok 2. mája 2016 (Bank holiday) sa vo Westminsterskej katedrále uskutoční omša pre migrantov na počesť sv. Jozefa Robotníka. Začiatok je o 10.00 hod. s procesiou transparentov a následnými svedectvami. Sv. omša začne o 10.30 hod. a celebrovať ju bude kardinál Vincent Nichols, westminsterský arcibiskup. Po sv. omši je možnosť pomodliť sa pred vyloženou sviatosťou Oltárnou. Bližšie informácie sú na plagáte vo oznamovej tabuli pred kostolom.
Kto sa ujme pocty niesť vlajku SCM v procesii pred začiatkom sv. omše? Záujemcovia sa môžu prihlásiť u mňa osobne.

6.      Milí priatelia, SCM Ťa pozýva na adoráciu, ktorá sa uskutoční v piatok 6. mája 2016 po svätej omši. Svätá omša začína o 19.00 hod. v kostole SCM Our Lady of La Salette and St. Joseph na 14 Melior Street, London, SE1 3QP. Po jej skončení je od 19.30 hod. priestor pre poklonu pred vystavenou sviatosťou Oltárnou, ktorá je sprevádzaná textami svätého Písma, sprievodnými vysvetľujúcimi meditatívnymi textami a piesňami. Poklona trvá 45 minút.
Adorácie sa konajú pravidelne vždy v prvý piatok v mesiaci. Príďte a spoločne sa stíšime, budeme adorovať nášho Pána skutočne prítomného v Eucharistii. Budeme si navzájom vyprosovať požehnanie a svetlo pre život. Tešíme sa na vás!

7.      Kurz prípravy ku sviatosti manželstva pre prihlásených začína v piatok o 16.00 hod. v Church Hall.

8.      Na budúcu nedeľu sa uskutoční Zasadnutie Farskej rady so začiatkom o 11.00 hod.

9.      Milodary poskytnuté SCM za 5. veľkonočnú nedeľu (24/04/2016) boli v sume 256,41 GBP. Všetkým prispievateľom a dobrodincom patrí poďakovanie za podporu misie.
Sv. omša každú prvú nedeľu v mesiaci o 13.00 hod. je obetovaná za nich, takže dnešná sv. omša bola obetovaná za všetkých podporovateľov SCM.

Fr Tibor Borovský
duchovný správca SCM
Slovakian Chaplain of SCM

Odpoveď