Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

OZNAMY NA NEDEĽU KRISTA KRÁĽA / 22. – 29. 11. 2015 /

timthumb1. Liturgický kalendár:
Utorok – sv. Ondreja Dung-Laka, kňaza, a spoločníkov, mučeníkov – spomienka
Streda – sv. Kataríny Alexandrijskej, panny a mučenice
Nedeľa – 1. adventná (začiatok nového liturgického i cirkevného roka)

2. Sv. omše tento týždeň:
Streda – 7.30 pm
Piatok – 7.00 pm (anglicky)
Nedeľa – 1.00 pm a 7.30 pm

3. Hľadáme dobrovoľníkov, ktorí by mali ochotu pripraviť písomné podoby projektov (ak sú skúsenosti s písaním projektov, je o to vítanejší  ). Je to spôsob, ako naplniť poslanie a činnosť misie a naviac získať k tomu aj finančné prostriedky z rôznych grantov.

4. Dnes sa mali uskutočniť voľby do Farskej rady. Kódex cirkevného práva stanovuje podmienky na riadenie a správu duchovných i hmotných dobier katolíckej Cirkvi. Vzhľadom k počtu stanovených členov rady Farskej rady pre SCM príslušnými dokumentmi Cirkvi a zmluvami, ktoré uzavrela SCM, tiež vzhľadom na počet členov, ktorí končia svoju službu vo FR a vzhľadom k počtu kandidujúcich za členov FR, využil som právomoc danú mi na základe Kódexu cirkevného práva a taktiež menovaním za správcu Slovenskej katolíckej misie v Londýne Konferenciou biskupov Slovenska a diecézou Westminster, a minulú nedeľu pri predstavení kandidátov som menoval všetkých navrhnutých kandidátov za členov Farskej rady na funkčné obdobie od 1.adventnej nedele 29.11.2015 do 27.11.2016.
Ďakujem všetkým doterajším členom za spoluprácu a novomenovanej rade prajem múdrosť, pokoj a svetlo Ducha Svätého pri ich slulžbe pre toto spoločenstvo, ktoré zákonite budú spravovať a riadiť vo veciach pastoračných i ekonomických.

5. Za členov FR s náležitými právomocmi a povinnosťami pri správe SCM v Londýne na určené obdobie boli menovaní títo registrovaní členovia SCM:
1) Jarmila Antoničová – predseda FR SCM
2) Jozef Pavúk
3) Miroslava Hanáková
4) Kristína Dugovičová
5) Lucia Zambojová
6) František Klempár
7) Silvia Margová

6. Od 1. adventnej nedele roku 2014 je spustená registrácia členov misie. Prečo sa registrovať, sa môžete dočítať na webstránke SCM alebo v letáku SCM, ktorý je priložený v obálke. Registrovať sa môžete online cez webstránku SCM alebo prostredníctvom registračných formulárov, ktoré sú v obálkach na stolíku vzadu v kostole.
O radu pri vyplňovaní sa môžete obrátiť na členov Finančnej komisie Farskej rady (Jarka Antoničová, Mirka Hanáková, Jožko Pavúk).
Odovzdať vyplnené formuláre je možno iba týmto členom Farskej rady!!!!

7. Na prelome končiaceho a začínajúceho cirkevného roka dňa 28. novembra 2015 (sobota) SCM sa uskutoční Adventná duchovná obnova v čase od 10.00 – 16.30 hod. Duchovnú obnovu bude viesť Mons. ThDr. Jozef Haľko, pomocný bratislavský biskup, ktorý je ustanovený KBS pre pastoráciu Slovákov v zahraničí. Bližší program je zverejnený na webstránke SCM a na oznamovej tabuli pri vchode do kostola.

8. Dňa 29. novembra 2015 (1. adventná nedeľa) o 13.00 hod. bude biskup Jozef Haľko vysluhovať sviatosti kresťanskej iniciácie katechumenom, ktorí sa pripravovali 2,5 roka na prijatie týchto sviatostí.

9. Pani Vierka organizuje Katarínsku zábavu na 28.novembra 2015. Záujemcovia nájdu bližšie informácie vzadu na nástenke alebo na webstránke SCM.

10. Milé deti a drahí rodičia, ako viete, čoskoro sa začne obdobie adventu, ktoré nás pripravuje na príchod Vianoc. V tomto období nás vždy príde navštíviť sv. Mikuláš, aby nám pripomenul, že máme byť všímaví a pozorní na potreby druhých tak, ako je on pozorný a všímavý k nám. Aj tento rok sa chystá k nám do našej misie. Chceli by sme preto poprosiť rodičov, ktorí majú záujem prísť aj so svojimi deťmi v nedeľu 6. decembra 2015 na poludňajšiu sv. omšu (13.00), aby zapísali meno dieťaťa a jeho vek na papier vždy po nedeľnej svätej omši, ktorý je položený vzadu na stole pri soche Sedembolestnej Panny Márie. Bude tam bdieť niekto z organizátorov, aby vám pomohol, poradil alebo zodpovedal vaše otázky k tomuto podujatiu. Urobiť tak môžete nasledujúce 2 nedele.
Zároveň chceme požiadať Vás všetkých, ak ste srdcom naklonení, alebo ste ochotní, alebo dokonca cítite potrebu prispieť na projekt Mikuláš, tak vzadu v kostole pri soche Sedembolestnej Panny Márie bude položený košík, kde svoj dar môžete odovzdať.

11. Slovo fundraising sa v poslednom desaťročí začína používať v slovníku organizácií neziskového sektora, medzi ktoré patrí aj SCM. Fundraising v doslovnom preklade znamená zvyšovanie či budovanie fondu, resp. finančného obnosu, určeného k určitému cieľu. Aj sv. Mikuláš, ktorý sa narodil do bohatej kresťanskej rodiny, išiel za svojím cieľom – delil, rozdával a pomáhal mnohým kresťanom. A tak v jeho sviatok by sme aj my radi zorganizovali prvý SCM ‘fundraising’. Finančný obnos získaný počas ‘fundraisingu’ poputuje na podporu našej SCM. Zároveň 30% z celkovej získanej sumy odošleme na Slovenskú katolícku charitu so sídlom v Bratislave.
Obe organizácie sú neziskové, slovenské a fungujú len z podpory štedrých dobrodincov.
Týmto by sme Vás chceli srdečne pozvať na ‘Mikulášsky fundraising’, ktorý sa uskutoční v nedeľu 6. decembra po poludňajšej svätej omši. Každý darca si určite odnesie malý darček. A aby sme Vás ešte viac povzbudili pouvažovať na konkrétnou pomocou, tak v nasledujúcu nedeľu 13. decembra vyžrebujeme 3 darcov, ktorým poputujú atraktívne ceny.
Tešíme sa na Vás spolu so sv. Mikulášom.

Fr Tibor Borovský
duchovný správca SCM
Slovakian Chaplain of SCM

 

Odpoveď