Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

Požehnanie adventných vencov

kolárovský adventný veniecMilý rodáci a krajania,

je chvályhodnou tradíciou v našej krajine (a nepochybne pre krajanov i za jej hranicami) požehnať adventné vence, ktoré nám pripomínajú dejiny spásy pred Kristom a túžbu vyvoleného národa na príchod očakávaného Mesiáša.

V úvode slávnostnej liturgie o 13.00 hod. na 1. advetnú  nedeľu, v ktorej o.i. bude o.biskup Haľko udeľovať sviatosti kresťanskej iniciácie dospelým katechumenom, požehnáme adventné vence, ktoré sú symbolom tejto túžby a očakávania Mesiáša. Je zvykom, že nielen zdobia naše príbytky, ale sú vyjadrením viery v Ježiša Krista, Božieho Syna, miestom spoločnej modlitby rodiny, či priateľov, alebo spolubývajäúcich, ktorí sa hlásia ku kresťanskej viere a prežívajú obdobie adventu s plnou vážnosťou dôstojnosti tohto obdobia, zodpovednosťou k výzvam proroka Jána (i dnešných kazateľov) ako aj radosťou nádeje v poznanie novej dimenzie života.

Prosíme adventné vence priniesť a položiť pred začiatkom liturgie pred obetný stôl. Po skončení liturgie si  ich môžete vziať.

Odpoveď