Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

OZNAMY NA 32. NEDEĽU V OBDOBÍ CEZ ROK / 08. – 15. 11. 2015 /

timthumb1. Liturgický kalendár:
Pondelok – výročie posviacky Lateránskej baziliky – sviatok
Utorok – sv. Leva Veľkého, pápeža a učiteľa Cirkvi – spomienka
Streda – sv. Martina z Tours, biskupa – spomienka
Štvrtok – sv. Jozafáta, biskupa a mučeníka – spomienka

2. Sv. omše tento týždeň:
Streda – 7.30 pm (anglicky)
Piatok – 7.00 pm (anglicky)
Nedeľa – 1.00 pm a 7.30 pm

3. Hľadáme dobrovoľníkov, ktorí by mali ochotu pripraviť písomné podoby projektov (ak sú skúsenosti s písaním projektov, je o to vítanejší  ). Je to spôsob, ako naplniť poslanie a činnosť misie a naviac získať k tomu aj finančné prostriedky z rôznych grantov.

4. Farská rada pozýva na štvrťročné stretnutie, kde je možné diskutovať o možnostiach a potrebách SCM. Prvé takéto stretnutie je naplánované na piatok 13. novembra 2015 po večernej sv. omši (približne o 19.30 hod.).

5. Na prelome končiaceho a začínajúceho cirkevného roka dňa 28. novembra 2015 (sobota) SCM organizuje duchovnú obnovu v čase od 10.00 – 16.30 hod.. Duchovnú obnovu bude viesť Mons. ThDr. Jozef Haľko, pomocný bratislavský biskup, ktorý je ustanovený KBS pre pastoráciu Slovákov v zahraničí. Bližší program bude zverejnený začiatkom novembra.

6. Dňa 29. novembra 2015 (1. adventná nedeľa) o 13.00 hod. bude biskup Jozef Haľko vysluhovať sviatosti kresťanskej iniciácie katechumenom, ktorí sa pripravovali 2,5 roka na prijatie týchto sviatostí.

7. Pani Vierka organizuje Katarínsku zábavu na 28.novembra 2015. Záujemcovia nájdu bližšie informácie vzadu na nástenke alebo na webstránke SCM.

8. Od 1. adventnej nedele roku 2014 je spustená registrácia členov misie. Prečo sa registrovať, sa môžete dočítať na webstránke SCM alebo v letáku SCM, ktorý je priložený v obálke. Registrovať sa môžete online cez webstránku SCM alebo prostredníctvom registračných formulárov, ktoré sú v obálkach na stolíku vzadu v kostole.
O radu pri vyplňovaní sa môžete obrátiť na členov Finančnej komisie Farskej rady (Jarka Antoničová, Mirka Hanáková, Jožko Pavúk).
Odovzdať vyplnené formuláre je možno iba týmto členom Farskej rady!!!!

9. Prosím všetkých darcov (donorov) Gift Aid, ktorí venujú prostriedky pre SCM prostredníctvom obálok, aby vkladali do obálky zložené bankovky, nakoľko sa pri otváraní obálok už niekoľkokrát stalo, že s otvorením obálky boli poškodené aj bankovky.
Ďakujeme za porozumenie a spoluprácu.

Fr Tibor Borovský
duchovný správca SCM
Slovakian Chaplain of SCM

 

 

Odpoveď