Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

OZNAMY NA 33. NEDEĽU V OBDOBÍ CEZ ROK / 15. – 22. 11. 2015 /

timthumb1. Liturgický kalendár:
Utorok – sv. Alžbety Uhorskej, rehoľníčky – spomienka
Streda – výročie posviacky bazilík sv. Petra a Pavla, apoštolov
Sobota – Obetovanie Panny Márie – spomienka

2. Sv. omše tento týždeň:
Streda – 7.30 pm
Piatok – 7.00 pm (anglicky)
Nedeľa – 1.00 pm a 7.30 pm

3. Hľadáme dobrovoľníkov, ktorí by mali ochotu pripraviť písomné podoby projektov (ak sú skúsenosti s písaním projektov, je o to vítanejší  ). Je to spôsob, ako naplniť poslanie a činnosť misie a naviac získať k tomu aj finančné prostriedky z rôznych grantov.

4. Na prelome končiaceho a začínajúceho cirkevného roka dňa 28. novembra 2015 (sobota) SCM organizuje duchovnú obnovu v čase od 10.00 – 16.30 hod.. Duchovnú obnovu bude viesť Mons. ThDr. Jozef Haľko, pomocný bratislavský biskup, ktorý je ustanovený KBS pre pastoráciu Slovákov v zahraničí. Program je zverejnený na stránke http://www.scmlondon.org/?p=20591

5. Dňa 29. novembra 2015 (1. adventná nedeľa) o 13.00 hod. bude biskup Jozef Haľko vysluhovať sviatosti kresťanskej iniciácie katechumenom, ktorí sa pripravovali 2,5 roka na prijatie týchto sviatostí.

6. Pani Vierka organizuje Katarínsku zábavu na 28.novembra 2015. Záujemcovia nájdu bližšie informácie vzadu na nástenke alebo na webstránke SCM.

7. Od 1. adventnej nedele roku 2014 je spustená registrácia členov misie. Prečo sa registrovať, sa môžete dočítať na webstránke SCM alebo v letáku SCM, ktorý je priložený v obálke. Registrovať sa môžete hlavne online cez webstránku SCM alebo prostredníctvom registračných formulárov, ktoré sú v obálkach na stolíku vzadu v kostole.
O radu pri vyplňovaní sa môžete obrátiť na členov Finančnej komisie Farskej rady (Jarka Antoničová, Mirka Hanáková, Jožko Pavúk).
Odovzdať vyplnené formuláre je možno iba týmto členom Farskej rady!!!!

8. Milé deti a drahí rodičia, ako viete, čoskoro sa začne obdobie adventu, ktoré nás pripravuje na príchod Vianoc. V tomto období nás príde vždy navštíviť sv. Mikuláš, aby nám pripomenul, že máme byť všímaví a pozorní na potreby druhých tak, ako je on pozorný a všímavý k nám. Aj tento rok sa chystá k nám do našej misie. Chceli by sme preto poprosiť rodičov, ktorí majú záujem prísť aj so svojimi deťmi 6. decembra 2015 na poludňajšiu sv. omšu (13.00), aby zapísali meno dieťaťa a jeho vek na papier vždy po nedeľnej svätej omši, ktorý je položený vzadu na stole pri soche Sedembolestnej Panny Márie. Bude tam bdieť niekto z organizátorov, aby vám pomohol, poradil alebo zodpovedal vaše otázky k tomuto podujatiu. Urobiť tak môžete nasledujuce 2 nedele. Zároveň chceme poprosiť Vás všetkých, ak ste srdcom naklonení, alebo ste ochotní, alebo dokonca cítite potrebu prispieť na projekt Mikuláš, tak vzadu v kostole pri soche Sedembolestnej Panny Márie bude položený košík, kde svoj dar môžete odovzdať.
Ďakujeme!

Fr Tibor Borovský
duchovný správca SCM
Slovakian Chaplain of SCM

 

Odpoveď