Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

OZNAMY NA 18. NEDEĽU V OBDOBÍ CEZ ROK / 2. – 9.8. 2015 /

timthumb.php1. Liturgický kalendár:
Utorok – sv. Jána Mária Vianneyho, kňaza – spomienka
Streda – výročie posviacky Hlavnej mariánskej baziliky v Ríme
Štvrtok – Premenenie Pána – sviatok
Sobota – sv. Dominika, kňaza – spomienka

2. Sv. omše tento týždeň:
Streda – 7.30 pm
Piatok – 7.00 pm
Nedeľa – 1.00 pm

3. Slovenská katolícka misia v Londýne oznamuje, že nedeľné večerné sväté omše počas mesiacov júl, august, a prvú. i poslednú septembrovú nedeľu sa nekonajú.
1. septembrovú nedeľu sväté omše nebudú vôbec. V tomto čase sa koná púť do Walsinghamu.

4. Ďakujem všetkým dobrodincom, ktorí prišli upratať kostol. Nech Pán odmení Vašu službu a ochotné dobré srdce pre službu Cirkvi a SCM.

5. Prvý štvrtok v mesiaci sa Cirkev modlí za duchovné povolania (obzvlášť teraz v Roku Zasväteného života vyhláseného pápežom Františkom). Odporúča sa zúčastniť adorácie alebo spoločnej modlitby posvätného ruženca na tento úmysel.

6. Pozývame ťa na adoráciu na prvý piatok. Adorácia sa koná po svätej omši a je sprevádzaná meditatívnymi textami a piesňami. Poklona začína po svätej omši o 19.30 hod.

7. Porciunkulové odpustky: Dnes, 2.augusta 2015, možno získať vo farských kostloch úplné odpustky „Porciunkuly“. Skutok predpísaný na získanie odpustkov je nábožná návšteva kostola spojená s Modlitbou Pána (Otče náš) a vyznaním viery (Verím v Boha). Okrem toho treba splniť tri podmienky: svätá spoveď, sv. Prijímanie a modlitba na úmysel sv. Otca (napr.: Otče náš, Zdravas Mária a Sláva Otcu … )

 

Fr Tibor Borovský
duchovný správca SCM
Slovakian Chaplain of SCM

 

Odpoveď