Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

OZNAMY NA KVETNÚ NEDEĽU / 29. 03. – 05. 04. 2015 /

timthumb.php1. Bohoslužby a obrady Veľkého týždňa budú takto:
Streda – 7.30 pm

Veľkonočné trojdnie:

Zelený štvrtok – 8.00 pm – sv. omša na Pamiatku Pánovej večere

Veľký Piatok – 6.00 pm – Obrady Utrpenia a smrti Pána

Biela Sobota – 6.00 pm Biela Sobota – Veľkonočná vigília Pánovho zmŕtvychvstania

Veľkonočná nedeľa Pánovho zmŕtvychvstania – 1.00 pm

……………………………………………………………… – večerná svätá omša nebude !!!

Veľkonočný pondelok – svätá omša nebude !!!

2. Posviacka veľkonočných pokrmov (Paschy) sa uskutoční na záver sobotnej vigílie obradov Pánovho zmŕtvychvstania ako aj na záver sv. omše Veľkonočnej nedele.

3. Slávnostná svätá omša spojená s posvätením olejov (ktoré sa používajú pri vysluhovaní sviatostí) a obnovením kňazských sľubov bude vo westminsterskej katedrále v utorok 31.marca 2015 o 12.00 hod.

4. Ďakujem všetkým,

– ktorí boli ochotní tak v srdci ako aj v skutočnosti, a pomohli pri sťahovaní kancelárie

– ktorí v stredu prišli pomôcť s uprataním nášho kostola

– ktorí zabezpečili prítomnosť o. Marián Kuffu pre Duchovnú obnovu a podujali sa zorganizovať celý jej priebeh. Menovite chcem poďakovať Veronike Kubasovej, na ktorej pleciach spočívala prevažná väčšina programu. Ďalej chcem poďakovať všetkým, ktorí zabezpečili program a sprievodné potreby pre Duchovnú obnovu – hudobníkom, moderátorom, kuchárkam, upratovačkám

– ktorí prišli na stretnutie s o. biskupom Haľkom, aby sa riešili skutočné problémy našej misie. Som rád, že mnohí predostreli s úctou, poznaním skutočnej problematiky a pochopením o. biskupovi ťažkostí a potreby nás všetkých.

Nech vás všetkých Pán naplní a odmení radosťou a pokojom zo služby božiemu ľudu a oslavy Pána.

 

Fr Tibor Borovský
duchovný správca SCM
Slovakian Chaplain of SCM

 

a. Od 1. adventnej nedele je spustená registrácia členov misie. Prečo sa registrovať, sa môžete dočítať na webstránke SCM alebo v letáku SCM, ktorý je priložený v obálke. Každú nedeľu budú poskytnuté obálky s registračnými formulármi.
O radu pri vyplňovaní sa môžete obrátiť na členov Finančnej komisie Farskej rady (Jarka Antoničová, Mirka Hanáková, Jožko Pavúk).
Odovzdať vyplnené formuláre je možno iba týmto členom Farskej rady!!!!  Je to dôležitá zmena v živote misie.

b. K dnešnému dnu máme zaregistrovaných 61 osôb, z toho Gift Aid prísľubov dalo 25 ľudí a to činí 1005,3 GBP/mesiac.
Veľa ľudí, ktorí zaškrtli možnosť prispievať zatiaľ neodovzdalo Gift Aid formulár – preto si vás dovoľujeme požiadať, aby ste tak učinili do konca marca, nakoľko sa blíži koniec účtovného obdobia. To nám umožní zažiadať HMR&C 25% z každej darovanej libry. Ďakujem všetkým dobrodincom.

c. Pre všetkých registrovaných členov SCM je pripravená v sakristii pozornosť za registráciu – kalendár a pero SCM. Prosím, keby ste si ho prišli vyzdvihnúť.

Odpoveď