Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

OZNAMY NA 2. PÔSTNU NEDEĽU / 01. – 08. 03. 2015 /

timthumb.php1. Liturgický kalendár:
nedeľa – 3. pôstna

2. Sv. omše tento týždeň:
Streda – 7.30 pm
Piatok – 7.00 pm
Nedeľa – 1.00 a 7.30 pm

3. Od 1. adventnej nedele je spustená registrácia členov misie. Prečo sa registrovať, sa môžete dočítať na webstránke SCM alebo v letáku SCM, ktorý je priložený v obálke. Každú nedeľu budú poskytnuté obálky s registračnými formulármi.
O radu pri vyplňovaní sa môžete obrátiť na členov Finančnej komisie Farskej rady (Jarka Antoničová, Mirka Hanáková, Jožko Pavúk).
Odovzdať vyplnené formuláre je možno iba týmto členom Farskej rady!!!!
Je to dôležitá zmena v živote misie.

4. V pôstnom období sa koná spoločne každý piatok pred svätou omšou (18.30), a v nedeľu rovnako pred svätou omšou (12.30), pobožnosť Krížovej cesty nášho Pána Ježiša Krista. Je to prostriedok a nástroj Cirkvi k prehĺbeniu nábožnej úcty k Spasiteľovi a pochopeniu Kristovej spásonosnej obety na kríži.
Bolo by milé a vhodné, keby si ochotní dobrovoľníci pripravili a viedli túto pobožnosť. Prihlásiť sa môžu u duchovného správcu misie. Rozpis pobožností je pripravený, čaká už iba na obsadenie osobami.
Budeme si toto pôstne obdobie pripomínať tri základné atribúty konania dobrých skutkov (Mt 6, 1-6. 16-18) a pokánia: pôst, modlitba a almužna.
Všetkých Vás srdečne pozývam hlbšie prežívať tajomstvo Kristovho umučenia a vykúpenia.

5. Srdečne vás pozývam na náš prvý farsky výlet tohto roku, ktorý sa bude konať 28. marca 2015 (sobota) do Hampstead Heath. Stretávame sa o 10.00am pri Hampstead Heath tube station, odkiaľ spolu vyrazíme cez tento nádherný areál. Treba si vziať pohodlné oblečenie a topánky do prírody, nakoľko pôjdeme cez les. V cieli cesty si potom môžeme si zakúpiť občerstvenie v reštaurácii v Kenwood House a spoločne si dať menší piknik. V prípade záujmu, alebo akýchkoľvek otázok, prosím, kontaktuj Veroniku na vylet@scmlondon.org s predmetom správy „výlet“.

6. Dávame vám do pozornosti, že pôstna duchovná obnova našej misie sa uskutoční cez víkend 21.-22. marca 2015 (sobota-nedeľa) so začiatkom o 10.00am. Program pôstnej duchovnej obnovy bude prebiehať v kostole SCM – Our Lady of La Salette and St. Joseph na 14 Melior Street, Bermondsey, London, SE1 3QP.
Hosťom, ktorý nás bude sprevádzať duchovnou obnovou, bude známy slovenský kňaz, otec Marián Kuffa, farár v Žakovciach a zároveň predstavený Inštitútu Krista Veľkňaza, charitatívneho projektu, ktorý sa zameriava na pomoc ľuďom v ťažkých životných situáciách.
Podrobný program duchovnej obnovy nájdete na našej webstránke a taktiež na nástenke pri vchode do kostola.

7. Ak máte možnosť poskytnúť nejaký xeroxový papier na kopírovanie, výrazne opäť pomôžete a ušetríte prostriedky SCM.

8. Hľadáme osobu, ktorá sa so záujmom venuje histórii, dlhodobo pobýva v Londýne, navštevuje Slovenskú katolícku misiu v Londýne a je ochotná spracovať jej históriu.

9. Pozývame ťa na adoráciu na prvý piatok. Adorácia sa koná po svätej omši a je sprevádzaná meditatívnymi textami a piesňami. Poklona začína po svätej omši o 19.30 hod.

 

Fr Tibor Borovský
duchovný správca SCM
Slovakian Chaplain of SCM

 

 

 

 

Finančný stav SCM:

 

Zbierka v nedeľu 22.2.2015 vyniesla 310,- GBP

 

 

Odpoveď