Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

OZNAMY NA 28. NEDEĽU V OBDOBÍ CEZ ROK / 12. – 19. 10. 2014 /

timthumb.php1. Liturgický kalendár:
Streda – sv. Terézie od Ježiša, panny a učiteľky Cirkvi – spomienka
Piatok – sv. Ignáca Antiochijského, biskupa a mučeníka – spomienka
Sobota – sv. Lukáša, evanjelistu – sviatok

2. Sv. omše tento týždeň:
Streda – 7.30 pm
Piatok – 7.00 pm (v angličtine s anglickou farnosťou, hl. celebrant Canon Michael Cooley)
Nedeľa – 1.00 pm a 7.30 pm

3. Mesiac október je v Cirkvi časom, kedy vzdávame úctu Panne Márii. Pozývam vás k modlitbe sv. ruženca pred sv. každou omšou. Pri spoločnej modlitbe budeme vzývať nebeskú Matku a predkladať jej naše úmysly, aby sme sa naučili od Sedembolestnej väčšej vernosti a vytrvalosti Bohu i jej Synovi Ježišovi Kristovi.

4. Drahí priatelia, ste pozvaní na celodenný výlet do okolia Box Hill. Upozorňujeme, že ide o dlhú túru. Treba uvážiť dobré oblečenie a obuv, ako aj odhadnúť svoje sily.
Výlet je naplánovaný na 18.októbra. Záujemcovia môžu prísť na Victoria Station pri ticket office na vlakovej stanici ráno o 8.00 hod., kde sa stretneme. Bližšie informácie sú na webovej stránke SCM, alebo prípadne sa môžete osobne informovať u miništranta Mariána (07516 455 615).
Aj takýmto spôsobom chce misia a jej členovia budovať priateľstvá v našej komunite a spríjemniť si víkend. Tešíme sa na teba!

5. Milí priatelia,
pozývam všetkých, ktorí majú záujem dozvedieť sa viac informácii o pešej púti do Santiaga de Compostela, ktorú naša Veronika podnikla toto leto do Španielska. Rada by sa so záujemcami podelila o zážitky cez obrazovú prezentáciu a pripadne zodpovedala na otázky.
Všetci ste srdečne vítaní na prezentácií dňa 19. októbra v kostole SCM Our Lady of La Salette and St. Joseph po sv. omši, ktorá začína o 13.00 hod.

6. Skúste využiť svoje talenty a dary pre dobro a úžitok iných.
Misia neustále hľadá tých, ktorí by vedeli poslúžiť ostatným.
Hľadáme ochotných ľudí :
– prispieť do zoznamu ubytovacích zariadení detailmi ubytovní, penziónov alebo hotelov pre potreby prichádzajúcich (najmä takých, s ktorými máte osobnú skúsenosť so spoľahlivým ubytovaním
+ očakáva sa to najmä od tých, ktoré dobre poznajú situáciu s ubytovňami, penziónmi a hotelmi (napr. príležitosť pre absolventov štúdia turizmu a cestovného ruchu)
– spracovanie nástenného 12-mesačného kalendára SCM
– spracovanie pohľadnice SCM

7. Príprava ku sviatosti manželstva pre prihlásených prebehne v piatok a sobotu v prenajatých priestoroch farnosti Moorfields.

8. Tichá adorácia pred vystavenou sviatosťou Oltárnou bude v stredu pred sv. omšou o 18.30 hod. Poklona je zakončená požehnaním so sviatosťou Oltárnou o 19.20 hod.

Fr Tibor Borovský
duchovný otec SCM
Ethnic Chaplain of SCM

 

Odpoveď