Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

Slávnosť Sedembolestnej Panny Márie, patrónky Slovenska, v misii

DSCN0733V nedeľu 14. septembra 2014 sme v kostole Slovenskej katolíckej misie v Londýne Our Lady of La Salette and St. Joseph slávili slávnosť Sedembolestnej Panny Márie, patrónky Slovenska. Pridali sme sa ku generáciám ctiteľov Božej Matky. Chceme vyjadriť túžbu, aby nielen úcta, ale hlavne nábožnosť – schopnosť konať ako Panna Mária, ktorá v sebe ukrýva i úctu, bola prejavom chápania jej poslania a prejavom našej dôvery v neustálu pomoc a ochranu Panny Márie. dembolestná – toto vyjadrenie v biblickom ponímaní znamená plnosť bolesti. (sedem – symbol plnosti) V modlitbe Zdravas, Mária sa modlíme “milosti plná” (voľne by sme mohli použiť ekvivalentný zvrat – Sedemmilostná).

Poľský emigrant, esejista a prozaik Gustaw Herling-Grudzinski vo svojom diele Biela noc lásky napísal: “Bolesť je sestra lásky.” Mária prežívala tento “súrodenecký” vzťah vo svojom živote v absolútnej plnosti. Podľa príkladu Sedembolestnej sa chceme aj my všetci obnoviť a posilniť svoje odhodlanie v každodennom živote prijať Kristovo pozvanie – verne ho nasledovať.

Odpoveď