Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

OZNAMY NA 13. NEDEĽU V OBDOBÍ CEZ ROK / 29. 6. – 6. 7. 2014 /

timthumb.php1. Liturgický kalendár:
Streda – Návšteva Panny Márie – sviatok
Štvrtok – sv. Tomáša, apoštola – sviatok
Sobota – sv. Cyrila a Metoda, slovanských vierozvestov – slávnosť
Nedeľa – sv. Cyrila a Metoda, slovanských vierozvestov – slávnosť

2. Sv. omše tento týždeň:
Streda – 7.30 pm
Piatok – 7.00 pm (v angličtine s anglickou farnosťou, hl.celebrant Canon Michael Cooley)
Nedeľa – 1.00 pm

3. Dávame do pozornosti, že večerné nedeľné bohoslužby o 19.30 hod. počas mesiacov júl, august a prvý i posledný septembrový víkend sa nekonajú !!!

4. V nedeľu 6. júla 2014 o 13.00 hod. budeme sláviť sviatok vierozvestov slovenského a českého národa a patrónov Slovenska a Európy, sv. Cyrila a Metoda.
Hlavným celebrantom nedeľnej sv. omše bude Abbot Cuthbert z benediktínskeho kláštora vo Farnborough.

5. Dovoľte mi poďakovať sa Petre Páleníkovej za vedenie stretnutí a nadštandardnú ochotu pri príprave detí k prijatiu Eucharistického Spasiteľa, za srdečný spôsob a vysoko profesionálne informovanie počas celého obdobia. Veľmi si to vážim. Ďakujem! Pán nech Ti odmení tvoju veľkodušnosť a zápal pre Krista a jeho Cirkev.

6. Upozorňujeme, že používanie parkoviska vedľa kostola od stredy 4. júna 2014 už nie je možné. Budovy vedľa kostola sú určené k demolácii. Developer začína s prípravnými prácami pre likvidáciu budov. V prípade, že by aj parkovisko nebolo uzamknuté a vstúpite na jeho plochu a ponecháte svoj dopravný prostriedok na tejto ploche, Cirkev nezodpovedá za škody spôsobené činnosťou developera a nerešpektovaním oznámenia.

7. Trieda vedľa kostola nie je k dispozícii. Vstup do nej po bohoslužbe nie je možný.

8. Na Slovensku bol biskupmi vyhlásený rok Sedembolestnej Panny Márie. Preto vás už teraz pozývam k jej úcte na púť do Walsinghamu. Púť sa uskutoční 7. septembra 2014. Bližšie informácie budú zverejnené na webstránke SCM.

9. Na informačnom stretnutí po Farskej rade sme oznámili úmysel, že by sme radi vytvorili nejaký kalendár (nástenný, stolový) misie. Uvítali by sme vaše príspevky v podobe vhodných duchovných citátov, výrokov svätých, či známych a slávnych ľudí, alebo možno aj vaše postrehy, či vyjadrenia, ktoré by bolo vhodné dať do kalendára ako povzbudenie, či myšlienku pre deň alebo týždeň, či patričný mesiac.Vaše príspevky v podobe fotografií, obrázkov, výrokov atď.  môžete posielať na adresu: kalendarscm@gmail.com.
Bolo by vhodné aj uviesť, ku ktorému obdobiu, či udalosti roka, sa uvedený príspevok viaže. (napr. k liturgickému sviatku, ročnému obdobiu, slávnosti Pána alebo Cirkvi ap.)

Fr Tibor Borovský
duchovný otec SCM
Ethnic Chaplain of SCM

 

Odpoveď