Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

Veľkonočný výlet misie

Je zvykom našej misie stráviť veľkonočný pondelok spoločne mimo Londýna. Tak tomu bude aj tento rok.  Pôjdeme spolu do Bournemouth, kde sa nachádza najkrajšia, sedem míľ dlhá piesková pláž v Británii. Je to jedno z najteplejších miest Anglicka so zaujímavými prírodnými úkazmi. Nachádza sa tam veľký pieskovcový útes, ktorý patrí do národnej prírodnej rezervácie. Budeme sa môcť prejsť jedným z tzv. tropických údolí, ktoré vytvára voda, tečúca cez škáry útesu do mora. Vyhľadávanou atrakciou sú aj historické lanovky, ktoré prevážajú ľudí z útesu na pláž.  Cestu pozdĺž pláže k zálivu si budeme môcť skrátiť plážovým vláčikom.

V prípade nepriaznivého počasia sa budeme môcť premiestniť z Bournemouth autobusom do blízkeho Swanage-u, odkiaľ premáva originálny vlak  s parnou lokomotívou. Prechádza malebnými anglickými dedinkami, obklopenými lesmi a záhradami.

Dôležitý údaj pre všetkých, ktorí sa chcú zúčastniť výletu!!!

Je potrebné zakúpiť si vlastný spiatočný lístok na stránke autobusovej spoločnosti National Express.  Pri kúpe lístka zvoľte deň: 21. apríl 2014.  Destinácia: London Victoria – Bournemouth Pier. Čas odchodu z Victorie: 8.00 ráno, čas odchodu z Bournemouth: 19.05 večer.  Spiatočný lístok stojí 22 libier.

AKTUALIZÁCIA údajov: POZOR!!! Spiatočný lístok do Londýna je už vypredaný!!! Kupujte si len lístok TAM, naspäť pôjdeme vlakom (tí, čo sme už nedostali lístok na bus). Lístok na vlak budeme kupovať na mieste, aby sme mohli získať zľavu. Dovezie nás na London Waterloo. (Minimálne traja už nedostali lístok na autobus smerom do Londýna).

Vysvetlenie k ceste autobusom: Na vlakovej trati Londýn – Bournemouth je výluka, preto by sme cestou vlakom veľa času neušetrili, tiež by sme museli polovicu prejsť autobusom a finančne by to vyšlo trochu drahšie. Navyše, autobus National Express nás zavezie priamo k pláži, takže si ušetríme čas kráčania z vlakovej stanice. Cesta trvá dve a pol hodiny, preto ideme prvým možným spojom a vraciame sa posledným možným spojom do Londýna. Dopredu oznamujeme všetkým účastníkom, že k ceste z Victorie – metra treba prirátať desať minút pešej chôdze k zastávke National Express, ktorá sa nachádza na Victoria Coach Station. Dochvíľnosť je v tomto prípade kľúčová, lebo nebudeme mať vlastný autobus a nebudeme môcť čakať na omeškancov. Je prirodzené, že na výlet si každý vezme bohaté zásoby jedla, aby sa mohol podeliť aj s inými. Tešíme sa na ďalší spoločný výlet, ktorý nás osvieži a utvrdí naše vzťahy. V prípade ďalších otázok kontaktujte Julianu: julianasersenova@gmail.com.

PROGRAM VÝLETU:

Veľkonočný výlet SCM, 21. apríla 2014

Príchod do Bournemouth Pier: 10.35

– Peší presun do kostola vo Westbourne, sv. omša o 11.00, je možné ísť aj autobusom M1

Možnosti poobedného programu:

1. Mimo Bournemouth

a) Obhliadka Durlston Country Park – útesy, lúky so vzácnou flórou a faunou, turistické chodníčky začínajúce pri viktoriánskom zámku, veľká socha glóbusu pri návštevníckom centre, vojnové úkryty v útese (bus 50 spred kostola do Swanage-u, 11.55 potom pešo 20 min)

b) cesta historickou parnou železnicou zo Swanage-u do Corfu Castle – stredoveký hrad v malebnej dedinke Dorset – National Trust (bus 50 spred kostola do Swanage-u, odtiaľ železnička)

2. V Bournemouth – menej náročný program

c) návšteva Oceanária (hneď pri autobusovom nástupišti), posledný vstup 5pm, 10 libier – interaktívna prehliadka obrovského množstva vodných živočíchov s unikátnou atrakciou – potopnou kabínou do virtuálneho oceánu, kabínu nakoniec zhltne veľryba)

d) prechádzka pozdĺž pláže, odvoz plážovým vláčikom

e)neďaleko Pier – Russell-Cotes Art Gallery & Museum – pre milovníkov umenia a histórie, vzácna zbierka obrazov anglického romantizmu vo krásnom viktoriánskom dome, 5 libier.

Odchod o 19.05 z Bournemouth Pier (príchod do Londýna: 22.30)

sweep_of_bournemouth_bay

Odpoveď