Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

OZNAMY NA 4. PÔSTNU NEDEĽU / 30. 3. – 6. 4. 2014 /

timthumb.php1.  Sv. omše tento týždeň:
Streda – 7.30 pm
Piatok – 7.00 pm
Nedeľa – 1.00 pm a 7.30 pm

2.  V pôstnom období v piatok pred svätou omšou od 18.30 hod. a v nedeľu pred svätou omšou od 12.30 hod. prežívame spoločne Krížovú cestu nášho Pána Ježiša Krista. Je to prostriedok a nástroj Cirkvi k prehĺbeniu nábožnej úcty k Spasiteľovi a pochopeniu Kristovej spásonosnej obety na kríži. Všetkých Vás srdečne pozývam. Na budúcu nedeľu budú viesť pobožnosť Krížovej cesty deti pripravujúce sa na 1.sv.prijímanie.

 3.  Filmový dokument na Blu-ray zo slávnosti sviatosti birmovania z minulého roka je k dispozícii pre tých, ktorí prijímali sviatosť birmovania, ich blízkych ako aj všetkých záuemcov o túto udalosť v SCM (2013). Toto médium je možné si vyzdvihnúť v sakristii kostola u Jožka Pavúka alebo u správcu SCM.

 4.  Modlitba Korunky Božieho milosrdenstva bude na budúcu nedeľu 6.apríla o 15.00 hod. a po nej modlitba slávnostného ruženca.

 5.  Taktiež bude budúcu nedeľu (1. nedeľa v mesiaci) zbierka na kvety pre náš kostol. Ti, ktorí by ste chceli prispieť, môžete dať peniaze alebo kvety kostolníkovi Jožkovi.

6.  Budúcu sobotu 5. apríla od 12.00-16.00 hod. sa bude upratovať iba fara. Prosím všetkých užívateľov, aby prispeli svojou službou k udržaniu čistoty prostredia, ktoré je našou misiou používané. V piatok 11.apríla po večernej svätej omši sa bude upratovať kostol pred veľkonočnými sviatkami.

7.  Je zakúpená veľkonočná svieca. Kto má umelecké talenty, praktické zručnosti a náboženské poznanie symboliky, môže ju ozdobiť obrazom vyrobeným z voskových plátov vhodným pre túto udalosť a obdobie. Návrh(y) obrazu a súčasne nákres(y) podľa vlastného uváženia (ale s biblickým zameraním) treba predložiť a dodať do budúcej soboty (5.4.2014) členom Farskej rady alebo správcovi misie. Potom zostáva čas 2 týždňov na samotné spracovanie.

8.  Drahí priatelia, krajania, veriaci, srdečne Vás pozývame na malé stretnutie po poludňajšej svätej omši v nedeľu 30. marca 2014 o 14.30 hod. s našou krajankou sestrou Antóniou, ktorá pôsobí na misiách v Albánsku a ktorá rada nám priblíži svojím rozprávaním a krátkou fotodokumentáciou aktivity a prostredie, v ktorom žije už 5 rokov. Radi vás privítame na tomto stretnutí, kde môžeme viac poznať, kde všade vo svete naši krajania žijú i budujú spoločenstvá a taktiež tvoria hodnoty prežívané vo viere.

9.   Po poludňajšej svätej omši bude možnosť kúpiť si ručne vyrezávané sviece, vyrábané v Bardejove, vhodné ako darček alebo dekorácia do bytu/domu. Budú vyložené v miestnosti, kde sa ponúka káva/čaj.

 Fr Tibor Borovský
duchovný otec SCM
Ethnic Chaplain of SCM

Odpoveď