Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

OZNAMY NA 3. PÔSTNU NEDEĽU / 23. – 30. 3. 2014 /

timthumb.php1. Liturgický kalendár:
Utorok – Zvestovanie Pána – slávnosť

2. Sv. omše tento týždeň:
Streda – 7.30 pm
Piatok – 7.00 pm
Nedeľa – 1.00 pm a 7.30 pm

3. V pôstnom období v piatok pred svätou omšou od 18.30 hod. a v nedeľu pred svätou omšou od 12.30 hod. prežívame spoločne Krížovú cestu nášho Pána Ježiša Krista. Je to prostriedok a nástroj Cirkvi k prehĺbeniu nábožnej úcty k Spasiteľovi a pochopeniu Kristovej spásonosnej obety na kríži. Všetkých Vás srdečne pozývam.

4. Filmový dokument na Blu-ray zo slávnosti sviatosti birmovania z minulého roka je k dispozícii pre tých, ktorí prijímali sviatosť birmovania, ich blízkych ako aj všetkých záuemcov o túto udalosť v SCM (2013). Toto médium je možné si vyzdvihnúť v sakristii kostola u Jožka Pavúka alebo u správcu SCM.

5. Príprava ku sviatosti krstu pre prihlásených začína v nedeľu 30.marca 2014 o 11.00 hod. v spoločenskej miestnosti SCM vedľa kostola.

6. Po svätej omši sa vedľa v triede uskutoční charitatívna zbierka ŠTEDRÉ SRDCIA.
Takto vaše srdcia nazvali naši františkánski priatelia, pre ktorých tzv. “Soup kitchen” sme pred Vianocami vyzbierali 2 plné autá rozličných prostriedkov.
My sami sme boli milo prekvapení vašou štedrosťou a ochotou pomôcť ľuďom na okraji spoločnosti, ktorí to naozaj potrebujú a sami si nedokážu pomôcť dostať sa zo situácie, v ktorej sa nachádzajú.
Veríme, že aj tentokrát budú vaše srdcia štedré a pomôžete nám podporiť dve organizácie, ktoré veľmi dobre poznáme:
– The Manna Society, 6 Melior Street, SE1 3QP (ktorá je v susedstve našej misie)
– Franciscan Friars of The Renewal, Killip Close, Canning Town, E161 LX
Zbierku ukončíme modlitbou Korunky Božieho milosrdenstva o 3pm.

7. Poďte si oddýchnuť na chvíľku (alebo aj celú noc) do ústrania od každodenných radostí i starostí a započúvať sa do Božieho hlasu počas celonočnej vigílie, ktorá má názov „POĎ ZA MNOU“. Vigília začne v sobotu 29-ho marca svätou omšou o 6pm a bude pokračovať modlitbami za uzdravenie, filmom, Korunkou božieho milosrdenstva, sedembolestným ružencom… až do rána. Počas noci bude aj priestor na modlitbu v tichu a možnosť vyspovedať sa.

8. Dňa 21. marca uplynulo 7 rokov od úmrtia o. Jana Langa, SJ, ktorý viedol predchádzajúcu misiu pre Slovákov a Čechov v Londýne. Prosím, spomeňte si naňho vo svojich modlitbách.

Fr Tibor Borovský
duchovný otec SCM
Ethnic Chaplain of SCM

 

Odpoveď