Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

Liverpool Hope University udelila čestný doktorát kardinálovi Korcovi

DSC_0924. január 2014 bol výnimočným dňom, kedy Liverpool Hope University udelila čestný doktorát nášmu kardinálovi Jánovi Chryzostomovi Korcovi. Táto udalosť bola ozdobená nádherným ceremoniálom v metropolitnej katedrále Krista Kráľa v Liverpoole. Program začal o 11.00 hodine. Popri ocenení vyše 200 študentov, ktorí ukončili svoje štúdium promóciami (graduation), bolo touto univerzitou v Liverpoole ocenené aj životné dielo a svedectvo viery nášho otca kardinála ako vo svojom príhovore uviedol profesor Peter Šiška, rodák zo Slovenska.

Čestný doktorát pre kardinála Korca z rúk kancelára univerzity (lord Guthrie) a rekotra univerzity (Mr. Gerard Pillay) prevzal veľvyslanec Slovenskej republiky v Londýne J.Ex. p. Miroslav Wlachovský, ktorý predniesol aj ďakovnú reč, ktorú písomne zaslal otec kardinál. Slávnosti sa zúčastnil aj univerzitný kaplán John Devine ako aj kňaz Slovenskej katolíckej misie v Londýne Fr Tibor Borovsky.

Na slávnosti sa zúčastnili aj ďalší slovenskí krajania žijúci v Londýne, Liverpoole a Manchestri.

V predvečer slávnosti boli veľvyslanec SR a duchovný správca SCM v Londýne pozvaní kancelárom, rektorom a univerzitným kaplánom na milé osobné stretnutie.

Viac foto na http://www.scmlondon.org/?p=16970

 

Odpoveď