Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

Wesminsterský informačník ponúka …

Skrátený výber informácií z Westminsterského informačníka z mája 2012.

V časti Ponuky, podujatia, aktivity, kurzy a iné nám ponúkajú zapojiť sa v rámci arcidiecézy Westminster a Southwark do života Cirkvi v tejto krajine. Miesta  konania týchto ponúk uvádzame informačne v nasledujúcom výbere:

 

–          Heytrop College, Kensington Square poriada Konferenciu o Katolíckej viere s titulom Živá viera 2012 v rámci plánovaného vyhlásenia Roka viery v dňoch 14.-17.septembra 2012, kde budú ponúknuté témy na tento rok.

–          Eucharistický Kongres v Dubline sa bude konať od 10.-17. júna 2012. Je možné prihlásiť sa na organizovaný pobyt v tomto meste počas kongresu pre záujemcov. Informácie o tejto ceste sú dostupné na webovej stránke diecézy Westminster

–          OH 2012 alebo – 100 olympijských dní za pokoj a mier. Ponúkajú sa modlitbové stretnutia, adorácie, hudba, putovanie Ikony Pokoja vo vybraných farnostiach a pochod  za pokojné dni OH 2012 v Londýne.

–          Londýnska 27. multináboženská púť za pokoj je naplánovaná na 26. mája 2012 po rôznych miestach s celodenným programom a s možným občerstvením od 9 am – 6 pm. Viac informácií poskytuje ten istý informačník č.61 z mája 2012.

–          Arcidiecéza  Southwark ponúka v rámci vzdelávania v Centre pre kat. formáciu dlhodobý program a iné aktivity pre Evanjelizáciu a katechézu v poslaní Cirkvi. Pozvaní sú všetci záujemcovia – mladí, dospelí, katechéti do tohto centra pre formáciu v arcidiecéze Southwark a od mája do októbra na rôznych miestach Arcidiecézy.

 

Všetky detaily o týchto akciách je možné nájsť na stránkach diecézy Westminster http://www.rcdow.org.uk/newsletter_evangelisation.asp  alebo Southwark alebo cez office v SCM (sr. Annuntiata), kde tieto informácie boli zaslané ako ponuka zúčastniť sa v nasledujúcich dvoch a viacerých mesiacoch týchto aktivít.

Tak bude možné zúčastniť sa na prípravách a samotných OH 2012 duchovne a aktívne ako účastníci v tomto duchovnom pohybe ponúkanom v Cirkvi cez spoločenstvá žijúce na území konania OH 2012.

Odpoveď