Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

Ponuka štipendií vlády SR na akademický rok 2012/2013 pre Slovákov žijúcich v zahraničí

Vážená pani, vážený pán,

Vec: Ponuka štipendií vlády SR na akademický rok 2012/2013 pre Slovákov žijúcich v zahraničí

Veľvyslanectvo Slovenskej republiky v Londýne si dovoľuje informovať o ponuke štipendií vlády SR na akademický rok 2012/2013 pre Slovákov žijúcich v zahraničí. V akademickom roku 2012/2013 je pre krajanov vo Veľkej Británii ponúkané jedno štipendium v oblasti magisterského štúdia.

Podmienkou pre získanie štipendia vlády SR na štandardnú dĺžku vysokoškolského štúdia je zvládnutie slovenského jazyka na požadovanej úrovni a prijatie na štúdium vo zvolenom študijnom programe verejnej vysokej školy v SR. Dosiahnutie znalosti slovenského jazyka u uchádzačov na požadovanej úrovni umožní vláda SR poskytnutím ročného štipendia na jazykovú a podľa potreby aj odbornú prípravu v ÚJOP UK v Bratislave.

Žiadosti o štipendium vlády SR na magisterské štúdium je spolu s prílohami potrebné predložiť do 30. mája 2012. Elektronicky nezaregistrované materiály nie je možné akceptovať v písomnej podobe.

Osoby uchádzajúce sa o štipendium vlády SR musia splniť tieto podmienky:
1.        mať úplné stredoškolské vzdelanie ukončené maturitou. Doklad o vzdelaní získaný v zahraničí musí posúdiť Stredisko na uznávanie dokladov o vzdelaní Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR, Stromová 1, 831 30 Bratislava. Jeho stanovisko je súčasťou žiadosti o štipendium vlády SR predkladanej uchádzačom na posúdenie výberovej komisie MŠVVaŠ SR.
2.        Splniť podmienky na vysokoškolské štúdium v zmysle zákona č. 131/2002 z.z. o vysokých školách a o zmene a doplnení niektorých zákonov, v znení neskorších predpisov www.minedu.sk.
3.        Predložiť vyplnenú žiadosť o poskytnutie štipendia vlády SR s príslušnými prílohami (formulár je k dispozícii v elektronickej forme).
4.        O štipendium vlády sa môžu uchádzať kandidáti vo veku od 18 do 26 rokov.

Výberová komisia MŠVVaŠ SR bude žiadosti posudzovať v súlade so základnými podmienkami pre získanie štipendia vlády SR, ktoré sú:
1. dosiahnuté študijné výsledky počas celého stredoškolského štúdia – študijný priemer do 4,00 z 5,00 alebo 8 z 10 (80%).
2. zvolený študijný program

Žiadosti, ktoré nebudú vyhovovať stanoveným kritériám, nebude možné elektronicky zaregistrovať a teda nebudú posudzované výberovou komisiou. Manuál pre uchádzačov o štipendium vlády SR na podanie „Žiadosti o poskytnutie štipendia vlády SR“ sú spolu s aktuálnymi informáciami dostupné v elektronickej podobe na adrese www.vladnestipendia.sk. Technickú podporu má k dispozícií každý uchádzač a užívateľ portálu na kontaktnej adrese: „Technická podpora podpora@studyabroad.sk  tel.: +421 907 551 404 “.

Bližšie informácie o verejných vysokých školách v SR – „Ako na vysokú školu“ pre akademický rok 2012/2013 sa nachádzajú na www.portalvs.sk. Zahraničným partnerom odporúčame prístup cez www.studyin.sk, kde sú informácie v anglickom jazyku. Podrobný rozpis študijných odborov je dostupný aj na www.minedu.sk – vysoké školstvo – sústava študijných odborov aj s informáciou o akreditácii v jednotlivých stupňoch vysokoškolského štúdia na Slovensku. Všetky informácie, ako aj možnosť registrácie, sú od akademického roku 2012/2013 v elektronickej podobe na www.vladnestipendia.sk.

Odpoveď