Slovenským a českým krajanom sa odporúča čím skôr zaregistrovať po príchode do UK do Slovenskej katolíckej misie (SCM) v Londýne ako jej členovia. Viac nájdeš v sekcii REGISTRÁCIA ČLENA (FARNÍKA) SCM.

PETERBOROUGH – VITAJ MEDZI KRAJANMI! – 11.03.2012

VITAJ MEDZI KRAJANMI! – takto sme sa mohli pozdraviť navzájom po príchode do známeho prostredia v Peterborough v nádhernom areáli katolíckej školy, kde to žilo prípravou vonku aj vo vnútorných priestoroch. Vzájomná radosť z nového stretnutia po roku, keď sa toto stretnutie uskutočnilo pod mottom: Na ceste do Emauz…
Po vzájomných pozdravoch sme sa sústredili na prípravu sv. omše , ktorá bola centrom nášho podujatia. Sv. omšu celebroval duchovný správca SCM v Londýne Fr. Tibor a znovu dvaja milí miništranti Martin a Marek.  Liturgia bola z 3. pôstnej nedele a homília  znela o Živej vode v našom živote z čítaní o stretnutí Ježiša so Samaritánkou pri Jakubovej studni. Liturgia po hudobnej stránke bola pripravená P. Martinom Palugom vybranými piesňami a záverečným spevom : Toto je deň, ktorý nám dal Pán, radujme sa a veseľme sa v ňom.
V oznamoch zaznelo vzájomné povzbudenie a prísľub do budúcnosti o možnej častejšej návšteve napr. raz mesačne na slávení sv. omše v slovenskom jazyku po príprave a vyriešení niektorých detailov. Dúfame, že to bude skoro možné.
Potom nasledoval popoludňajší program a bolo tam skoro všetko, čo sa naplánovalo. Milé pozvanie na voňajúci originál slovenský guláš v priateľskom posedení, občerstvení a obsluhe P. Jozefom Kollegom a pomocníkmi tohoto podujatia. Bola tam aj prítomnosť detí a tie čakali na radosť z pohybu v inej miestnosti pri športe, kde bolo miesto pre zápaô a nadšenie z hry, súťaživosti, fairplay a tak sa vyšantili mladí aj starší.
Aj počasie vonku bolo priam rajské,  zoslané ako dar krajanom zhora.
Vďaka Bohu za pekný deň, ktorý sa ukončil po piatej hodine a rozlúčka bola znova v pozdravoch a vďake navzájom.
Dovidenia krajania nabudúce a čoskoro. Vďaka všetkým zúčastneným, ktorí sa akokoľvek podieľali na príprave a realizácií stretnutia Vitaj medzi krajanmi v Peterborough 11.marca 2012.
Milí krajania v Peterborough, prijmite za účastníkov SCM v Londýne  úprimné a veľké: VĎAKA  Vám.

Peterborough FM – interview s otcom Tiborom a Martinom Palugom v programe Ahoj, Ahoj, Zlatka.

Odpoveď